Manresa rep aquest divendres la Flama del Canigó i celebra la revetlla infantil sense petards

A partir de les 5 de la tarda, el Centre Històric de la ciutat acollirà diverses actuacions de cultura popular que culminaran amb la revetlla de Sant Joan per a infants a la plaça Major


imagen

Aquest divendres 23 de juny, l’arribada de la Flama del Canigó i la Revetlla sense petards compartiran, un any més, una jornada plena d’actes lúdics i culturals que tindrà la Plana de l’Om i la plaça Major com a marc d’una celebració coordinada conjuntament per Òmnium Bages i Imagina’t i la participació de diverses entitats de la ciutat.

 

Els actes de la programació han estat presentats aquest migdia per la regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; el representant d’Òmnium Bages, Enric Massaneda; i el membre d’Imaginat’t, Joan Vilà; els quals ha animat a la participació de manresans i manresanes en aquests actes que ja són tradicionals en el calendari festiu i cultural de la ciutat. Hi ha assistit també la tècnica municipal de Cultura, Emma Oliveras.

 

Actes de rebuda de la Flama del Canigó

 

Un any més, la Flama del Canigó, símbol de la unitat dels Països Catalans arribarà a Manresa,  en un acte coordinat per Òmnium Bages, amb la col·laboració de les entitats l’ANC, Imagina’t i Nova Crida.

 

La rebuda de la Flama, que celebra la seva vuitena edició, es farà a la muralla Sant Domènec, davant del Passeig Pere III i enguany es custodiarà a la Plana de l’Om.

 

A les 18.30, també a la Plana de l’Om, es farà una ballada de sardanes amb la Cobla Súria i a les 20.15 h i s’iniciarà un cercavila fins a la plaça Major amb músics de carrer i la colla bastonera Manrússia Van del Pal.

 

A les 20.30 h, ja a la plaça Major, s’encendrà el peveter, la Pubilla i l’Hereu de Manresa llegiran el missatge de la Flama del Canigó i hi haurà una actuació de música coral.

 

Gran festa a la Plaça Major per celebrar Sant Joan

 

A les 19 h a la plaça Major hi haurà xocolatada i coca pels petis, gentilesa de l’Associació de Comerciants Sobrerroca, plaça Major, St. Miquel i Voltants.

 

Quan finalitzi l’acte de l’arribada de la Flama del Canigó, cap a les 21 h del vespre a la plaça Major, començarà la 19ena edició de la revetlla de Sant Joan infantil organitzada per l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració d´Imagina’t .

 

La festa comptarà amb l’animació infantil de King Q Sham, formació de veu, cordes (guitarra i mandolina), vents (gralles i flautes) i ritmes.

 

Programa dels actes

 

17.00 h. Rebuda de la Flama a la Muralla Sant Domenec (davant del Passeig) i trasllat a la Plana de l’Om.

 

18.30 h. Ballada de sardanes amb la Cobla Súria, a la Plana de l’Om

 

19.00 h. Xocolatada amb coca per als més menuts, a la plaça Major

 

20.15 h. Cercavila de la Plana de l’Om a la plaça Major, amb músics de carrer i la cobla bastonera Manrússia Van de Pal

 

20.30 h. Encesa del peveter, lectura del missatge a càrrec de la Pubilla i l’Hereu de Manresa i actuació coral

 

21. 00 h. Plaça Major: Inici dela Revetlla Infantil amb l'actuació de King Q Sham i encesa de la foguera quan es faci fosc.

 

Des de l’Ajuntament de Manresa i Imagina’t es convida al públic familiar a gaudir d’una revetlla a Manresa mateix i es recorda que la revetlla és sense petards. Òmnium Bages convida la ciutadania a participar en aquest acte d’afirmació nacional i també a les diferents celebracions que es faran durant la nit de Sant Joan arreu del Bages. 

 

 

Documents relacionats

  • imagen