Els associats a les AV Barri Antic, Escodines i Vic-Remei tindran descomptes al pàrquing del Centre Històric

L’Ajuntament de Manresa, a través de l’empresa municipal FORUM, ha signat un acord de col·laboració amb les tres entitats veïnals per estacionar al pàrquing Centre Històric a 45 € al mes en la modalitat de 24 hores. El pàrquing manté el preu de 1,18 €/hora en la rotació fins el 30 de setembre.

imagen

L’Ajuntament de Manresa, a través de l’empresa municipal FÒRUM, ha signat un acord de col·laboració amb les Associacions de Veïns del Barri Antic, Escodines i Vic-Remei per facilitar l’estacionament de vehicles al pàrquing Centre Històric amb un preu més assequible per a totes les persones associades a les seves entitats, així com a totes les persones que treballin en l’àmbit territorial d’aquestes associacions i se’n facin socis. 

L’acord signat estableix un preu de 45 euros mensuals en la modalitat d’estacionament de 24 hores. En aquest moment el preu general d’aquesta modalitat és de 80 euros mensuals, per la qual cosa la rebaixa del preu serà del 43,75%. Per aconseguir aquest descompte, les tres associacions de veïns hauran d’acreditar amb un document que les persones sol·licitants són associats de les seves entitats. 

Els detalls d’aquest acord de col·laboració l’han donat a conèixer aquest migdia el regidor d’Urbanisme, Paisatge i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit; el gerent de l’empresa municipal FORUM, Francesc Carné; la presidenta de l’AV de les Escodines, Carme Carrió; la president de l’AV del Barri Antic, Carme Martínez; i el president de l’AV del barri Vic-Remei, Vicenç Cano. 

Ramon Bacardit ha valorat de forma “positiva aquest acord fruït del diàleg amb les tres associacions de veïns” i ha assegurat que “des de l’ajuntament volem que la gent que aposta per viure al Centre Històric tingui totes les facilitats del món, en aquest cas, en l’àmbit de l’aparcament. Creiem que 45 euros mensuals per als associats és un preu molt assequible i que ofereix resposta a una de les necessitats d’aquests tres barris”. 

El regidor de Mobilitat també ha aprofitat per “agrair a les associacions de veïns que ens hagin apretat per tancar el conveni. Penso que ho han fet bé perquè l’acord és positiu per als veïns dels barris i per a la ciutat”, ha afegit. 

Satisfacció per l’acord als tres barris 

Carme Carrió ha valorat l’acord de “forma molt positiva” i ha anunciat “que ja hem gestionat 26 altes per estacionar al pàrquing i en tenim 6 més de pendents”. La presidenta de l’AV Escodines ha dit que “que en aquest cas l’Ajuntament ha estat receptiu i ha sabut escoltar, Per tant, estem contents d’haver arribat a un acord”. Carrió ha afegit que “volem demanar que no duri només un any sinó que s’allargui perquè la gent s’adoni que és un aparcament social que té en compte les necessitats de la gent” 

Carrió ha volgut apel·lar al sector privat perquè prengui exemple, animant a la “gerència de l’Hospital Sant Joan de Déu que arribi a un acord similar i fixi preus més saludables amb les AV Sagrada Família, Balconada i Escodines, on també hi ha greus problemes d’aparcament”. 

A seu torn, Anna Martínez també ha ressaltat aquest acord com a “positiu” pels residents del Barri Antic i ha assegurat que “nosaltres hem començat més tard a fer publicitat però ja tenim persones interessades”. 

En el mateix sentit s’ha expressat Vicenç Cano, el qual ha incidit que “és una mesura fantàstica per a uns barris on tradicionalment hi ha faltat aparcament”. 

Finalment, Francesc Carné ha dit que és un “acord positiu per incrementar la ocupació”, i aquest complementarà altres programes que hi ha en marxa en aquest sentit, “com el de rotació, que fixa un 50% de descompte en el preu/hora, a tots els ciutadans”. Per al gerent de FORUM amb aquestes mesures “volem fomentar la ocupació de places de pàrquing i donar facilitats als barris perquè els veïns se’n beneficiïn. 

Descomptes per als veïns del Centre Històric 

Aquest acord de col·laboració té l’objectiu de facilitar l’estacionament a preus més assequibles i s'inscriu dins el programa Vida al Centre Històric, impulsat per l'equip de govern municipal, en favor dels residents i de l'activitat comercial de la zona i al Programa de Millora de la Mobilitat. 

L’acord s’ha concretat en el marc de treball de col·laboració conjunt emprès amb les entitats veïnals compreses dins l’àmbit de Centre Històric, vers l’assoliment d’una mobilitat més sostenible. És doncs uns pas més dins altres realitzats com ara la implantació de la zona verda d’estacionament veïnal. 

A banda dels avantatges per associats de les entitats veïnals, el pàrquing Centre Històric continua el foment de l’ocupació d’aquest equipament i mantindrà fins el 30 de setembre els descomptes del 50% en els preus dels estacionaments de rotació. 

218 places en una situació privilegiada

L’aparcament subterrani Centre Històric és va inaugurar el 12 de febrer de 2012, té 218 places per a vehicles i amb una situació privilegiada, molt a prop dels centres administratius de l’Ajuntament, del Museu Comarcal, a l’entrada a la ciutat per la Façana Sud, on es trobem els edificis històrics més emblemàtics de Manresa: la basílica gòtica de la Seu i la Cova de Sant Ignasi. 

Aquest aparcament és accessible les 24h del dia tots els dies de l’any per als abonats. Per als vehicles de rotació l'horari d'obertura és de dilluns a dissabte en horari diürn (de 07:00 a 23:00 hores), tot i que es podrà retirar el vehicle també fora d’aquest horari. 

Tarifes del pàrquing 

Actualment i fins el 30 setembre de 2014, el preu per hora és de 1,18 €/hora. Pel que fa als abonaments per al públic en general i sense descomptes, els preus són els següents: 

- 24 hores (de dilluns a diumenge). 80€/mes 
- Diürn (de 7:30h a 21h, de dilluns a divendres) 60€/mes 
- Nocturn (de 19h a 9h de dilluns a divendres i dissabtes i diumenges tot el dia) 40 €/mes 
- Mig dia (de 7:30 h a 16h, de dilluns a divendres) 35 €/mes 
- Tarda (de 15:30 h a 22:30 h de dilluns a divendres) 35€/mes 
- Motos 24 hores (de dilluns a diumenge) 40€/mes 

Les persones interessades poden presentar les sol·licituds d'abonament per aquest pàrquing personalment a les oficines de Fòrum, a la Plaça Immaculada, 3 baixos. Telèfon: 93 872 56 01 o bé a través de l’espai web www.forumsa.cat.

Les persones que necessitin abonaments especials amb un horari que no coincideixi amb cap dels abonaments establerts, poden fer abonaments personalitzats que incloguin la franja horària desitjada. També hi ha targetes prepagament que tenen l’import que es vulgui i que va disminuint a mida que s’utilitzi l’aparcament. 

Documents relacionats

  • imagen