Neix el Petit Cine Club que oferirà una programació de cinema no comercial i estable adreçada als infants

Es tracta d’un programa de cinema de periodicitat mensual dirigit a un públic familiar i dividit per franges d’edat: a partir de 3 anys, de 6 i de 8. La presentació del Petit Cine Club es va fer ahir a la tarda a la Plana de l’Om. 

imagen

Ahir dijous 29 de juliol a la tarda, la Plana de l’Om va acollir la presentació del projecte Petit Cine Club, una nova línia de programació cinematogràfica no comercial, estable i de periodicitat mensual adreçada a un públic familiar i dividit per franges d’edat: a partir de 3, de 6 i de 8 anys.

 

A l’acte hi va assistir la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo i representants de les entitats que formen part del projecte: Joan Vilà, d’Imagina’t i Marta Perarnau i Enric Tierz de Cine Club Manresa.

 

L’objectiu del Petit Cine Club és omplir el buit de programació infantil, estable i  no comercial que hi ha a la ciutat, així com a la voluntat de crear nous públics cinèfils i oferir la possibilitat de gaudir del cinema en família. La filosofia que hi ha al darrera de Petit Cine Club és la idea que assistir al cinema és un hàbit educatiu i alhora divertit  per compartir en família.

 

En aquest sentit es vol tenir una relació molt propera amb el públic, al qual se’ls hi facilitarà un qüestionari d’avaluació per preveure possibles millores de programació i horaris, i un full de sala de la pel·lícula amb propostes didàctiques pels menuts en relació a les temàtiques cinematogràfiques tractades.

 

Característiques i arguments de  les pel·lícules que es projectaran

 

Les pel·lícules que es projectaran estimulen la sensibilitat estètica, l’educació emocional i la transmissió en valors socials i culturals i són:

 

Grand Prix, el dilluns 28 d’agost a les 19.15 h a l’Auditori de la Plana de l’Om i adreçada a infants a partir de 6 anys.

 

Al cim d’una muntanya hi viu el mecànic de bicicletes i inventor Teodor amb els seus amics. Els tres construiran un cotxe de competició gegantí, l’Il Tempo Gigante, per fer front al campió mundial de Fórmula 1.

 

Capità dent de sabre, el dissabte 23 de setembre a les 18 h a l’Auditori de la Plana de l’Om per infants a partir de 6 anys.

 

El film explica la història d’un capità el qual ningú s’atreveix a mencionar el seu nom. És el Rei dels Set Mars, és el Capità dent de Sabre! En la seva singladura pels oceans tripulant La Dama Negra, el famós bucaner olora l’or per allà on passa i el seu propòsit és trobar el tresor del pirata Gabriel el Cruel.

 

El dijous 28 d’octubre serà el torn de La Ventafocs, que es visionarà a les 17.30 h i a les 20 h a l’Auditori de la Plana de l’Om, també per nens i nenes a partir de 6 anys.

 

Al 1977 es va estrenar La Ventafocs, la primera pel·lícula infantil doblada al català i es va fer molt popular. Va ser una versió ben diferent del clàssic conte de fades, amb una protagonista alegre, decidida i valenta i amb uns escenaris naturals plens de bellesa..

 

El rei i l’ocell, es podrà veure al Casal de les Escodines el dissabte 4 de novembre a les 18 hores i va dirigida a infants a partir de 3 anys. 

 

La història gira entorn el rei Carles V que regna a Taquicàrdia. La solitud i la caça són els seus passatemps favorits. A les habitacions reials una pastora i un escura-xemeneies representats en els quadres s’enamoren, però el retrat del rei també vol la pastora.

 

L’última pel·lícula de l’any serà Ocells de pas, el dissabte 2 de desembre a les 18 hores a l’Auditori de la Plana de l’Om per a joves de més de 8 anys.

 

L’argument narra la història de la Cathy i el seu pare, el qual té pensades molt curioses. Pel seu aniversari, li regalat un ou d’ànec amb la intenció que el covi i que després sigui la seva mama. Però, casualment, a qui primer veu el petit ànec en néixer és la Margaux, una amiga de la Cathy que va en cadira de rodes.

 

Recollida d’entrades

 

A l’Auditori de la Plana de l’Om, la taquilla obrirà una hora abans de la projecció. Les entrades tindran un cost de 3 €.

 

Al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50) es podrà recollir l’entrada gratuïta  una setmana   abans de la projecció, en horaris de dilluns a divendres de10 a14 h i de16 a21 h i dissabtes de10 a14 i de16 a22 h. Tel. 938725454

 

Difusió

 

S’ha realitzat una bustiada de 2000 programes a domicilis particulars, establiments i equipaments municipals (biblioteques, Centre Cultural el Casino, Kursaal, etc...).

 

Igualment, es trobarà informació mensual a l’Apuntador municipal imprès i digital  i a: http://www.facebook.com/petitcineclub, www.cineclubmanresa.cat i www.imaginat.cat.

 

Petit Cine Club, una iniciativa on conflueixen varis projectes de cinema familiar

 

Petit Cine Club es tracta d’una proposta que aglutina varis projectes de cinema familiar. Per una banda, la programació Escopíndoles, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa al Casal de les Escodines i iniciada al curs 2016-2017 i  que consisteix en cinefòrums trimestrals que es duen a terme els dissabtes a les 18 hores amb una mitjana de 30 espectadors per sessió.

 

I, per l’altra banda, la projecció Cineclub de Phantom Boy el curs 2015-2016, organitzada per Cine Club i Imaginat i diverses sessions de cinema infantil de la programació d’Imagina’t.

 

Documents relacionats

Programació Petit Cine Club
  • imagen