Dilluns se celebra la segona 'àgora ciutadana' sobre gestió de residus en el marc del projecte europeu UrbanWins

El teatre Kursaal acollirà, a partir de les 7 de la tarda, la segona  "àgora ciutadana" per debatre sobre com millorar la prevenció dels residus a la ciutat, així com la seva correcta gestió. Dilluns passat es va celebrar la primera sessió amb èxit de participació. La sessió és gratuïta, però cal inscripció prèvia a l'adreça urbanwins@ajmanresa.cat

 

imagen

Dilluns que ve tindrà lloc, al teatre Kursaal, a partir de les 7 de la tarda, la segona “àgora ciutadana” per debatre com reduir la quantitat de residus i com gestionar-los de la millor manera. Dilluns passat es va celebrar amb èxit la primera sessió amb la participació d’un quarantena de persones  i l’assistència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

                           

Aquestes trobades estan emmarcades en UrbanWins, el projecte europeu en el qual Manresa participa com a ciutat pilot i que té per objectiu desenvolupar i aplicar plans i solucions innovadores que millorin la prevenció de residus a la ciutat i la seva correcta gestió.

 

Aquestes sessions,  en format de "berenar-debat" (hi haurà berenar saludable per a tots els assistents), són actes gratuïts, oberts a persones interessades pel tema i a la ciutadania en general. A banda de les sessions presencials, també s'organitzaran àgores virtuals, a les quals es podrà participar a través de la xarxa. La participació és lliure, però cal inscripció prèvia a l'adreça urbanwins@ajmanresa.cat. Per a qualsevol informació complementària, es pot contactar amb aquesta mateixa adreça.

 

Cercar solucions innovadores per millorar la prevenció de residus

 

UrbanWins és un nou projecte europeu finançat pel programa de Recerca i Innovació Horizon 2020, avaluarà com les ciutats consumeixen recursos i productes i com n’eliminen els residus que generen. L’objectiu del projecte, en què Manresa i Sabadell són ciutats pilot, és desenvolupar i aplicar plans i solucions innovadores que millorin la prevenció dels residus a les ciutats així com la seva correcta gestió.

 

El projecte, amb una durada de tres anys, està coordinat per la ciutat italiana de Cremona, en col·laboració amb 26 institucions d’arreu d’Europa. A Catalunya, Eurecat-CTM lidera la iniciativa, que compta amb la participació dels ajuntaments de Manresa i Sabadell i també del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus.

 

UrbanWins vol aconseguir patrons de consum més sostenibles i afavorir una millor gestió de residus per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans que viuen en zones urbanes. Per a assolir aquest objectiu, el projecte preveu una participació activa dels ciutadans, governs, organitzacions, proveïdors, institucions de recerca i centres educatius a través d’àgores físiques i virtuals com les que ara comencen a realitzar-se, on els participants podran compartir opinions, discutir idees i aportar solucions.

 

Documents relacionats

  • imagen