Es posa en marxa el canvi de sentit al carrer de Sant Joan d'en Coll

Aquest migdia s'ha posat en marxa un dels canvis de trànsit més rellevants de l'entorn de la nova plaça Bonavista: el carrer Sant Joan d'en Coll, entre carretera del Pont de Vilomara i carrer Sant Cristòfol, ha canviat de sentit, i des d'ara s'hi circula en direcció sortida de la ciutat. La Policia Local controla el trànsit a la zona, on el canvi s'ha posat en marxa sense incidències. També s'ha començat a renovar el clavegueram del carrer Mossèn Jacint Verdaguer, que passa a ser d'un sol carril entre carretera del Pont i carretera de Vic.

imagen

Un dels canvis de circulació que ja quedaran coma definitius a l'entorn de la nova plaça de la Bonavista ha entrat en servei aquest migdia. El carrer de Sant Joan d'en Coll, entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Sant Cristòfol, ha canviat de sentit aquest migdia. Des d'ara, s'hi pot circular en direcció nord, sentit sortida de la ciutat. La nova disposició de circulació s'ha posat en marxa sense problemes, amb la presència d'agents de la Policia Local, que han controlat i regulat el trànsit durant tot el dia.

 

El carrer es va tancar ahir al trànsit, i avui, després de fer treballs de pintura i senyalització, s'ha obert al trànsit. Cap a la 1 del migdia s'ha obert el tram entre carrer Gaudí i Sant Cristòfol, i a les 3 de la tarda, el tram entre carretera del Pont i Gaudí. No hi ha incidències en les primeres hores de posada en marxa de les modificacions de circulació.

 

A la cantonada entre Sant Joan de'en Coll i Gaudí, s'ha pintat a terra un senyal d'STOP provisional, de color groc, que deixarà d'estar en vigor en el moment que s'inverteixi el trànsit al carrer Gaudí, d'aquí a unes setmanes. També ha entrat en servei cruïlla semafòrica de carrer Sant Joan d’en Coll amb carrer Sant Cristòfol per tal de regular les incorporacions de vehicles i passos de vianants d’aquesta cruïlla. En aquest punt s'ha anul·lat la regulació actual a través de polsadors de vianants, per tal de regular la cruïlla a través de fases semafòriques establertes.

 

Un altre canvi provocat pel canvi de sentit és que les àrees de recollida de residus (rebuig, orgànica i envasos) del carrer Sant Joan d’en Coll s'han traslladat, de la següent manera:

 

          - Àrea situada al núm. 3-7 es trasllada enfront núm. 6 – 8

          - Àrea situada al núm. 15B es trasllada enfront núm. 18 – 20

          - Les àrees situades al núm. 17 i núm. 21 s’agrupen i es traslladen enfront núm. 32


D'altra banda, també a partir d'avui es duen a terme els treballs de canalització de la xarxa de clavegueram del carrer Mossèn Jacint Verdaguer. Aquesta actuació comporta que s'ha reduit de de 2 a 1 carril de circulació en el tram entre ctra. Pont de Vilomara i ctra. de Vic. Igualment, s'ha modificat la regulació semafòrica de Ctra. Pont de Vilomara amb carrer Mn. Jacint Verdaguer per adaptar-la a la nova implantació de carrils de circulació. Les properes hores senyalitzarà una zona de càrrega i descàrrega a la Ctra. de Vic entre els carrers Mn. Jacint Verdaguer i Gaudí, de manera que es reduirà de 2 a 1 carril de circulació en aquest tram.


Una altra de les intervencions que s'estan duent a terme a partir d'avui és a la plaça del Remei, on s'han iniciat les obres per a la construcció d'una rotonda, que regularà el trànsit entre els carrers Bertrand i Serra, Joan XXIII, Remei de Dalt i via de Sant Ignasi.

 

La rotonda es resol només amb elements de senyalització (pintura, senyals i barreres tipus new-jersey). Té unes dimensions d’11 metres de diàmetre interior i 24'5 de diàmetre exterior. La rotonda té un caràcter de provisionalitat fins a la remodelació de la plaça i a via Sant Ignasi lligades a les actuacions del Pla especial Fàbrica Nova.

 

Aquestes obres tindran una durada de 3 setmanes i permetran invertir el sentit de circulació del carrer Joan XXIII així com permetre el doble sentit de circulació al carrer Bertrand i Serra.

 

Les properes actuacions que es duran a terme són:

 

Per altra banda, el dilluns 10 de juliol, dins els treballs d’obra per a l’ampliació de la cruïlla semaforitzada del carrer Bertrand i Serra amb la carretera del Pont de Vilomara, el trànsit de vehicles dins la intersecció es regularà en pas alternatiu amb semàfors provisionals. Es previst que aquest treballs durin 3 setmanes.

 

 

2. Última setmana de juliol: s’invertirà el sentit de circulació del carrer Joan XXIII i del carrer Bilbao, entre la plaça Sant Jordi i el carrer Caritat. El carrer Jacint Verdaguer, entre Joan XXIII i la plaça Cots serà d’un sol sentit en direcció al carrer Hospital. Els canvis permetran millorar l’accés al Centre Històric i a la carretera de Vic.



3. Primera setmana d’agost: la carretera del Pont de Vilomara, entre la plaça de la Bonavista i el carrer Viladordis, passarà a tenir dos carrils de circulació en sentit sortida de la ciutat i s’invertirà el sentit de circulació del carrer Gaudí, entre la carretera de Vic i la plaça Maria Matilde Almendros. D’altra banda, també es posarà en funcionament el doble sentit a l’avinguda de Bertrand i Serra, entre carretera del Pont de Vilomara i la plaça del Remei.

 

Tal com es va informar aquest dilluns, les obres a la Bonavista han complert un mes i el dispositiu de circulació ha funcionat sense problemes importants.

Documents relacionats

  • imagen