La plaça Sant Domènec acull aquest dissabte la sisena edició de la Festa Intercultural de Manresa

A partir de 2/4 de 6 de la tarda, diverses entitats nouvingudes i autòctones de la ciutat donaran a conèixer balls, música tradicional i gastronomia de diversos llocs del món.


imagen

El proper dissabte  8 de juliol, a la tarda i al vespre, tindrà lloc, a la plaça Sant Domènec, la sisena edició dela Festa Intercultural de Manresa, organitzada des del Programa d’Acollida de l’Ajuntament, i que comptarà amb la presència de diverses entitats que mostraran la riquesa cultural d’una ciutat que compta amb població provinent de 104 països diferents, amb una gran varietat de tradicions cultural i ètniques, lingüístiques, religioses, etc.
 

La Festa Intercultural pretén apropar a l’espai públic i al conjunt de la ciutadania tot allò de positiu que suposa compartir el bo i millor de les tradicions culturals i del món associatiu manresà, a partir de la música, ball, gastronomia, artesania, i apropament directe entre els veïns i veïnes de la ciutat.
 

La inauguració de la festa tindrà lloc a les 17.30 h. de la mà de la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, començant tot seguit les actuacions per part de les diferents entitats convidades.
 

Es preveu finalitzar totes les activitats al voltant de la mitjanit. Al llarg de tot aquest temps es podrà gaudir de diversos espectacles de ball i música de casa nostra, altres països d’Europa, de l’Àfrica i Amèrica Llatina.
 

Així mateix, a l’entorn de la plaça, es podrà trobar un conjunt de parades on es podrà  gaudir d’una mostra gastronòmica, d’artesania, etc,  i conèixer les activitats que es duen a terme al llarg de l’any, amb presència de diverses entitats de bolivians, equatorians, colombians, camerunesos, ghanesos, romanesos, argentins, iorubes-nigerians, dones de Marroc, assoc. cultural islàmica del Bages, Manresa Flamenca i dela Federaciód’Associacions de veïns de Manresa.
 

Com altres anys, es tindrà la possibilitat de poder efectuar donacions de sang a través dela Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits que s’ubicarà a la mateixa plaça Sant Domènec.
 

 El programa d’actuacions és el següent:

17.30 h. Inauguració de la Festa
 

17.35 - 18.05 h:  Colla Castellera Tirallongues: Mostra  i actuació castellera

 

18.10 - 18.40 h:  Assoc. Africana de Solidaritat: Música i balls tradicionals camerunesos: Ngondo, Bikusi i Lali

 

18.45  - 19.15 h: Assoc. Cultura Oodua d’Espanya:  Balls tradicionals iorubes de Nigèria

 

19.20 - 19:50 h: Assoc. de ghanesos del Bages:  Música amb percussió i balls tradicionals de Ghana: Jama, Soroku i Adowa

 

19.55 – 20.25 h: Assoc. Cultural islàmica del Bages: Cant tradicional “Anachid”

 

20.30 – 21.00 h: Romanesos - Comunitat ortodoxa Sta. Teodora dela Silha: Música, cants i balls tradicionals romanesos, presentació de vestuari

 

21.05 – 21.35 h: Assoc. boliviana 6 d’Agost:  Balls tradicionals bolivians:La Morenada i Taquirari

 

21.40 – 22.10 h: Assoc.Cultural Argentina de Manresa. Espectacle: Tango que fuiste i serás. Amb Raúl Mamone, Maribel i Angel.G.

 

22.15 – 22.45 h: Manresa Flamenca. Espectacle flamenc, música, ball i cant

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen