Comunicat conjunt dels assistents a la reunió de la Comissió de Seguiment del Centre d'Acollida Estrep de Sant Salvador de Guardiola

imagen

 

En la Comissió de Seguiment del Centre d'Acollida Estrep convocada avui amb caràcter extraordinari a Sant Salvador de Guardiola, amb la presència de representants de la DGAIA, els ajuntaments de Sant Salvador i Manresa, Mossos d'Esquadra, Delegació del Govern de la Catalunya Central, Centre Estrep i Fundació Mercè Fontanilles, s'han pres els següents acords:

 

-Tots els assistents han reiterat la condemna als fets violents ocorreguts el passat 25 de juny a Manresa, que encara estan sota investigació, i han reiterat la seva solidaritat amb els afectats.

 

-En la reunió d'avui s'han obert noves vies de col·laboració entre tots els agents i especialment entre els ajuntaments de Sant Salvador de Guardiola i Manresa, i el centre Estrep.

 

-S'intensificaran les activitats dirigides dels nens-adolescents del centre Estrep, que es repartiran en grups més reduïts, acompanyats per un educador.

 

-Es treballarà de forma conjunta per difondre entre tots els agents el funcionament i la tasca d'aquest centre d'acollida d'adolescents.  

 

-El Centre Estrep es reforçarà amb més educadors.

 

-Totes les parts han constatat la necessitat d'evitar la proliferació d'especulacions i rumors que puguin perjudicar la convivència.

 

-Donada la voluntat de totes les parts de mantenir el seguiment de la situació, tots els agents s'emplacen a una nova reunió que tindrà lloc el proper 14 de setembre a les 6 de la tarda.

 

El Centre Estrep és un centre d'acollida d'adolescents que gestiona la Fundació Mercè Fontanilles i que dóna sostre a 40 joves tutelats d'entre 12 i 18 anys que no tenen família que els empari.

 

Entre els assistents a la reunió hi havia la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà; la cap de servei de la DGAIA (Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència) a Barcelona Comarques, Eulàlia Creus; la directora del centre Estrep, Núria Sala; representants de la Fundació Mercè Fonanilles, que gestiona el centre; representants del cos dels Mossos d'Esquadra; l'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda; la regidora d'Acció Social i Cooperació de l'Ajuntament de Manresa, Àngels Santolaria; representants de l'Associació de Veïns del Calvet, regidors i membres de l'equip de govern i de tots els partits de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola.

Documents relacionats

  • imagen