Es convoca la 32a edició dels premis Lacetània, amb el nou premi Pare Ignasi Puig i Simon

El premi Pare Ignasi Puig i Simon, convocat per l’Ajuntament de Manresa i patrocinat per Tertúlies a la Cuina, s’adjudicarà a un treball de recerca o de divulgació emmarcat a l’entorn de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

imagen

Òmnium Bages, conjuntament amb l’Ajuntament de Manresa, el Centre d'Estudis del Bages, la Fundació Orfeó Manresà, Regió7 i Sibelius-La Casa dels Pianos, amb la col·laboració de la Família Estevei Tertúlies a la Cuina, convoquen la 32a edició dels premis Lacetània. El termini per a la presentació de treballs acaba el dia 31 d’octubre de 2014 i les bases detallades es poden obtenir a les seus de les entitats organitzadores o bé per internet (www.bages.omnium.cat).

La presentació dels premis s’ha fet avui a l’Oficina de Turisme i ha anat a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós; del president d’Òmnium Bages, Jaume Puig; i del representant de Tertúlies a la Cuina, Pere Garcia. Els han acompanyat també Marta Torra (Òmnium Bages), Antoni Fernández (Orfeó Manresà), Florenci Serra (Tertúlies ala Cuina) i Francesc Rafat (Centre d’Estudis del Bages).

Els regidors Calmet i Gratacós ha mostrat la seva satisfacció per la nova edició dels premis i, especialment, la incorporació del nou premi Pare Ignasi Puig i Simon, una proposta que pretén donar impuls al projecte Manresa 2022. El regidor de Cultura ha agraït la contribució de Tertúlies a la Cuina per l’aportació econòmica durant tres anys d’aquest nou premi.

Per la seva part, Jaume Puig, ha explicat que “aquest nou premi encaixa perfectament en l’horitzó de la Manresa 2022 i estem molt satisfets d’encabir-lo dins la nova edició dels premis Lacetània". El president d’Òmnium Bages ha fet una crida per incentivar a la participació i animat a totes aquelles persones que hagin fet estudis sobre Ignasi de Loiola. A banda d’aquest nou premi, Puig ha informat que aquest any no s’ha convocat el Premi Joaquim Sarret i Arbós, “un premi que s’ha considerat que ja havia cobert una etapa”.

Al seu torn, Pere Garcia ja qualificat aquest nou premi “com a potenciador de Manresa 2022” i ha volgut ressaltar també el compromís de les persones de les Tertúlies a la Cuina amb moltes iniciatives culturals que es fan de Manresa. En relació amb el premi, Garcia ha destacat el paper dels jesuïtes al llarg de la història de la ciutat i sobretot en el cas de Pare Ignasi Puig i Simon “que va ser una persona que va fer moltes coses per Manresa”.

Una iniciativa per posar en valor el projecte Manresa 2022

La novetat d’enguany dels premis Lacetània és la convocatòria del premi Pare Ignasi Puig i Simon sobre algun aspecte relacionat ambla Manresa ignasiana, convocat per l’Ajuntament de Manresa i patrocinat per Tertúlies a la Cuina, en memòria del sacerdot de la companyia de Jesús, professor, investigador i savi divulgador dels coneixements científic, i autor de diverses publicacions sobre Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

El premi s’adjudicarà a un treball de recerca o de divulgació que tracti algun aspecte històric de l’edat moderna des d’una perspectiva social, humana, artística o patrimonial emmarcat a l’entorn de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa (1522-1523), de la seva canonització (1622), dels llocs de la ruta ignasiana de la ciutat o sobre la Manresa dels segles xvi o xvii.

La dotació del nou guardó és de 1.000 euros i l’Ajuntament de Manresa es reserva el drets d’edició de l’obra, ja sigui en format paper o en format digital i en les condicions i estil que consideri més oportuns.

 Cartell de premis

Premi Antoni Esteve
Per a estudis en el camp de les ciències naturals, de la salut, socials o filologia, o també sobre patrimoni artístic, documental o tecnològic, emmarcats en la Catalunya central. Dotat amb 1.000 euros (impostos inclosos) per la família Esteve. Convocat pel Centre d'Estudis del Bages i Òmnium Cultural del Bages.

 Sol·licitud de bases al Centre d'Estudis del Bages (Via de Sant Ignasi, 40. 08241 Manresa / Tel. 938736525), a Òmnium Bages (Bruc, 99. 08242 Manresa / Tel. 938726321) o per Internet (www.bages.omnium.cat i www.cebages.org).

Premi Fundació Orfeó Manresà

A una composició musical per a cor, per ser cantada en català. Convocat i dotat amb 600 euros (impostos inclosos) per la Fundació OrfeóManresà, Fundació Privada.

Sol·licitud de bases a Òmnium Bages (Bruc, 99. 08242 Manresa / Tel. 938726321), a la seu de la Fundació Orfeó Manresà (Muralla de Sant Domènec, 1. 08241 Manresa) o per Internet (www.bages.omnium.cat).

Premi Òmnium Bages de Planificació Lingüística

Per a projectes que promoguin i potenciïn l’ús del català, tant en diferents sectors o col·lectius de la societat com en tota la població. Convocat i dotat per la seu territorial al Bages d’Òmnium Cultural i dotat amb 1.000 euros (impostos exclosos).

Sol·licitud de bases a Òmnium Bages (Bruc, 99. 08242 Manresa / Tel. 938726321) o per Internet (www.bages.omnium.cat).

Premi Pare Ignasi Puig i Simon

Sobre algun aspecte històric de l’edat moderna des d’una perspectiva social, humana, artística o patrimonial emmarcat a l’entorn de Sant Ignasi de Loiola a Manresa (1522-1523), de la seva canonització (1622), dels llocs de la ruta ignasiana de la ciutat o sobre la Manresa dels segles xvi o xvii. Convocat per l’Ajuntament de Manresa i dotat amb 1.000 euros (impostos inclosos) per Tertúlies aLa Cuina.

Sol·licitud de bases a Òmnium Bages (Bruc, 99. 08242 Manresa / Tel. 938726321), a l’Arxiu Comarcal del Bages (via de Sant Ignasi, 40. 08241 Manresa) o per Internet (www.bages.omnium.cat).

Premi Regió7 de Comunicació

Per a iniciatives informatives en qualsevol mitjà de comunicació social: premsa escrita, ràdio, televisió, vídeo, CD o Internet, sobre temes de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Solsonès, la Cerdanya, l'Alt Urgell i el Baix Llobregat Nord. Convocat pel diari Regió7 i dotat amb 200 euros (impostos inclosos) i una subscripció a Regió7.

Sol·licitud de bases a Regió7 (Sant Antoni M. Claret, 32. 08243 Manresa / Tel. 938772233) o per Internet (www.bages.omnium.cat).

Premi Sibelius-La Casa dels Pianos de Cançó

Per a una composició musical inèdita, amb lletra íntegrament en català. Convocat i dotat per l’establiment Sibelius-La Casa dels Pianos amb un val de 150 euros i l’enregistrament del tema en estudi.

Sol·licitud de bases a Òmnium Bages (Bruc, 99. 08242 Manresa / Tel. 938726321), a l’establiment Sibelius-La Casa dels Pianos (pg. de Pere III, 31-33. 08241 Manresa, en horari comercial) o a l’adreça electrònica: info@sibeliusonline.com.

Premi Treball de Recerca per a Joves

A treballs de recerca sobre qualsevol aspecte de la Catalunya central, realitzats per estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius, tant en l'àmbit de ciències socials i humanitats com en el cientifico i tecnològic. Convocat i dotat amb 300 euros (impostos inclosos) per a l’autor i 100 euros per al professor tutor pel Centre d'Estudis del Bages.

Sol·licitud de bases a Òmnium Bages (Bruc, 99. 08242 Manresa / Tel. 938726321), al Centre d'Estudis del Bages (Via de Sant Ignasi, 40. 08241 Manresa / Tel. 938736525), o per Internet (www.bages.omnium.cat i www.cebages.org).

 

Documents relacionats

  • imagen