L'alcalde afirma que "la suma de complicitats" ha fet possible el nou magatzem distribuïdor d'aliments solidaris

S'inaugura a Manresa un nou espai que ha començat a funcionar gràcies a  l’acord subscrit per la Diputació de Barcelona, la Fundació Privada Banc dels Aliments i la Fundació Rosa Oriol, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, l’Obra Social ”la Caixa” i Pirelli. El nou magatzem permetrà distribuir aliments a quinze entitats d’ajuda social de les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès que atenen un total de 3.725 persones.

imagen

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha afirmat aquest dimarts que "la suma de complicitats i la col·laboració publicoprivada, que possibilita arribar a acords, és imprescindible per tirar endavant projectes com aquest" durant la inauguració a la capital del Bages d'un nou magatzem distribuïdor d’aliments solidaris que ha començat a funcionar gràcies a  l’acord subscrit per la Diputació de Barcelona, la Fundació Privada Banc dels Aliments i la Fundació Rosa Oriol, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, l’Obra Social ”la Caixa” i Pirelli. .

 

En la seva intervenció, l'alcalde també ha agraït l'esforç de tots els que han fet possible tirar endavant aquest projecte i s'ha mostrat esperançat que en el futur millorin les actuals condicions econòmiques i socials, de manera que "sigui possible reduir la superfície del magatzem, enlloc d'ampliar-la".

 

L'acte ha estat encaçalat per la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i presentat per Sor Lucía Caram, directora de la Fundació Rosa Oriol. Conesa ha destacat  que "amb aquest projecte el Banc d’Aliments s’apropa al territori i podrà donar servei a moltes famílies". 

 

Hi han assistit també, com a representants de la Fundació Privada Banc dels Aliments, el seu president, Eduard Arruga i Valeri, i el delegat al Bages, Jaume Torras; la presidenta de la Fundació Rosa Oriol, Rosa Tous; el sotsdirector general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Marc Simón; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; i el director general de Pirelli Neumáticos, Daniele Deambrogio.

 

En representació del govern municipal, hi han estat presents la regidora d'Acció Social i de Cooperació, Àngels Santolària; el regidor de Recursos Humans i Transparència, Jaume Torras; i la regidora de Cohesió Social, Salut i Gent Gran, Mercè Rosich.

 

Tant la Fundació Privada Banc dels Aliments com la Fundació Rosa Oriol volen sumar esforços amb la intenció d’optimitzar el repartiment d’aliments, per tal d’enriquir nutricionalment la dieta de les persones ateses amb més aliments frescos. Aquesta millora implica una agilitat més gran en la distribució, tenint en compte el caràcter perible d’aquests productes, i arribar a les entitats estalviant temps i recursos. També cal destacar que la reducció dels desplaçaments dels vehicles de les entitats fins a la seu central del Banc dels Aliments de Barcelona suposarà una reducció de l’impacte mediambiental que representa actualment la gestió logística del repartiment.

 

El nou magatzem permetrà distribuir aliments a un total de quinze entitats d’ajuda social de les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès que atenen un total de 3.725 persones en situació de precarietat alimentària.


La iniciativa parteix de Jaume Torras, delegat comarcal de la Fundació Privada Banc dels Aliments al Bages, que des de fa temps buscava la manera d’implantar un magatzem de proximitat distribuïdor d’aliments a la Catalunya central. El local, amb una superfície aproximada d’uns 900 metres quadrats, és propietat de Pirelli i ha estat cedit a la Fundació Rosa Oriol amb un lloguer de caràcter social. Aquest espai s’afegeix a un altre d’uns 1.100 metres quadrats de superfície en servei des del començament del juliol i que Pirelli ha cedit gratuïtament.

 

La Fundació Rosa Oriol s’encarregarà de la gestió del nou magatzem, amb una persona que supervisarà les tasques logístiques i un equip de voluntaris. La Fundació Bancària ”la Caixa” es farà càrrec de les despeses de logística i funcionament. L’Ajuntament de Manresa contribuirà al llarg de l’any 2017 a les despeses de funcionament, que passaran a ser assumides per la Diputació de Barcelona a partir del 2018 mitjançant la signatura d’un conveni anual de col·laboració.

Documents relacionats

  • imagen