Finalitzen les obres al túnel de la Indústria que obrirà al trànsit demà, 15 dies abans del previst

Les obres han consistit en la impermeabilització de les juntes de la zona de les vies i també en la reparació de l’estructura malmesa del túnel.

imagen

Les obres que des del 26 de juny està duent a terme Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per impermeabilitzar i refer l'estructura malmesa del túnel de la Indústria han finalitzat i el túnel podrà reobrir-se al trànsit de vehicles i als vianants demà a partir de migdia.


Amb aquesta obertura també es recuperarà la sortida pel túnel de la Indústria dels serveis de transport públic de busos interurbans de l'estació d'autobusos.


L'obra, que inicialment estava prevista executar per fases i deixant un carril de circulació, tenia una durada de quatre mesos. La decisió de tancar totalment a la circulació el túnel va permetre escurçar el termini d'execució a dos mesos i havia d'obrir el 24 d'agost.

 

Finalment però, FGC ha posat dos equips de treball a l'obra i algunes de les actuacions que s'havien de fer manualment, com el repicat del formigó malmès, s'han fet amb maquinària. Tot això ha permès que les obres finalitzessin quinze dies abans del previst.


Entre aquesta tarda i demà a primera hora del matí es faran les actuacions de neteja del carrer i, un cop es retirin les tanques d'obra, el túnel es reobrirà demà, dimecres 9 d’agost, a partir del migdia.


A la visita d'obres realitzada avui per certificar la seva finalització hi han assistit el regidor d'Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, el regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta, i tècniques de Via Pública i Mobilitat de l'Ajuntament, així com els responsables tècnics de FGC i de l'empresa que ha portat a terme l'obra.


Aquests treballs han consistit en la impermeabilització de les juntes de la part superior de l’estructura (zona de vies) i la reparació de patologies i sanejament de l’estructura, des de la zona inferior del pas del túnel, que té una longitud de 132 metres, i una amplada de 8,7 metres (i un metre de vorera).

Documents relacionats

  • imagen