Neix Bages Turisme, un nou ens comarcal per impulsar l´activitat turística de la comarca

Impulsat pel Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa, comptarà amb la participació d’ajuntaments, empreses privades, entitats, agents econòmics, etc.

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages han unit forces en favor de l’activitat turística de la comarca i han acordat la creació de Bages Turisme, un nou ens comarcal que tindrà com a objectius principals la planificació, la gestió i la promoció del turisme a la comarca del Bages.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la president del Consell Comarcal, Mercè Cardona; i els responsables de turisme de les dues institucions, Sílvia Gratacós i Joan Vinyes, respectivament; han explicat aquesta tarda que el Consell i l'Ajuntament de la capital del Bages lideraran aquest ens que funcionarà amb una assemblea general i un consell executiu.

El nou organisme, que ara comença el seu procés oficial de constitució, estarà integrat per representants d’ajuntaments i entitats locals, empreses privades, entitats sense ànim de lucre i agents econòmics i socials, així com també altres entitats, organitzacions i associacions representatives del Bages i de Catalunya de l’àmbit turístic.

La creació d’aquest nou ens s’emmarca en el procés de reestructuració que està experimentant la gestió turística comarcal al Bages a causa del replantejament que ha fet la Diputació de Barcelona en el seu model de gestió territorial del turisme, així com del tancament del Consorci de Promoció Turística del Cardener i del Consorci de Promoció Turística de les Valls del Montcau. Davant d’aquesta situació, s’han intensificat els esforços per donar resposta als interessos del territori i per donar continuïtat a les iniciatives i projectes endegats aquests últims anys.

Des de fa mesos, el Consell Comarcal del Bages va posar sobre la taula la possibilitat de crear aquesta organització especial en un Consell d’Alcaldes, i a partir d’aquell moment s’ha gestionat el consens necessari entre els diferents municipis i els diferents grups comarcals. Ha estat important la voluntat de l’Ajuntament de Manresa d’implicar-se en aquest projecte i posar-se al capdavant juntament amb el Consell Comarcal.

 La principals atribucions de Bages Turisme seran:

  • Planificar i coordinar les activitats turístiques de la comarca.
  • Promocionar els recursos turístics de la comarca, a través de materials promocionals, comercialització de paquets turístics, presència en fires, etc.
  • Impulsar el desenvolupament de la oferta turística: impulsar marques turístiques supramunicipals, participar en programes europeus, senyalitzar els productes turístics, etc.
  • Afavorir l’adequació de les infraestructures i dels serveis del Bages (allotjament, restauració, agències de viatges, activitats culturals i d’oci etc.) a la demanda turística real, donant suport a la iniciativa privada en el sector.
  • Analitzar la realitat i estudiar els problemes del sector turístic a la comarca, adoptant i/o proposant les mesures més adients per solucionar-los.

Documents relacionats

  • imagen