Èxit de participació en les activitats de la Setmana de l'Energia a la plaça Sant Domènec

 Uns quaranta nens van gaudir ahir a la tarda de l’inflable Saltem a l’Energia i d’un taller de cuina solar.

imagen

La plaça Sant Domènec va acollir ahir a la tarda les activitats organitzades dins els actes de celebració de la Setmana de l’Energia a Manresa i ho va fer amb la participació d’una quarantena nens que van poder gaudir de l’inflable Saltem amb l’Energia i d'un taller de cuina solar.

Els infants van fer un treball en equip i seguint les indicacions de Núria Morral de l’empresa Ecoment van aprendre molt sobre l'energia solar i com cuinar fent servir aquesta energia. Cada nen va poder elaborar la seva mini muffing d'espelta.

L'inflable també va tenir també molt èxit. Durant aquesta activitat havien de col·locar peces, que simulaven brossa, al seu lloc correcte: orgànic, vidre, canviar bombetes no eficients per bombetes eficients...

La tarda d'activitats es va quedar curta, ja que les activitat tenien una durada de dues hores, però molts nens es van quedar sense poder participar-hi. Aquestes activitats estaven previstes per la setmana passada però es van ajornar per raons meteorològiques.

L’objectiu dela Setmana Europeade l’Energia Sostenible, que enguany se celebra durant la última setmana de juny a tot Catalunya, és proposar un programa d’actes per tal que els ciutadans prenguin consciència de la utilització de l’energia sostenible.

Especialment a Catalunya és indispensable impulsar l'estalvi energètic, augmentar l'eficiència i fer créixer les energies renovables. Per aconseguir-ho cal un canvi de consciència en la població.

La celebració dela Setmana Europeade l&r squo;Energia Sostenible vol palesar com el model energètic dels països desenvolupats està provocant greus problemes ambientals com el canvi climàtic, contaminació de l'aire, risc nuclear, esgotament de recursos, etc. mentre una gran part de la població mundial no té accés a l'energia mínima per satisfer les necessitats bàsiques.

Amb aquest programa d’actes es vol posar en dansa els motius i donar a conèixer les característiques d’aquest model energètic molt més respectuós amb el medi ambient i més just a nivell social.

 

Documents relacionats

  • imagen