Manresa entra de ple el cap de setmana central de la Festa Major

Després de cinc dies amb actes que ja han tingut una bona resposta de públic, Manresa es disposa a viure aquest cap de setmana els seus actes centrals. Demà, pregó institucional a càrrec del periodista Antoni Bassas, cercavila, Mostra del Correfoc...  I música per a tots els públics a diverses places. Diumenge, seguici de Festa Major i ballada de la Imatgeria, amb especial protagonisme de l’Àliga, que celebra 25 anys. També diada castellera i el tradicional castell de focs a l’Agulla. Dilluns, la traca final serà el correfoc i el ball. L’Ajuntament ha reforçat la seguretat als indrets amb més afluència de públic.

imagen

El periodista Antoni Bassas pronunciarà demà al migdia el pregó de Festa Major, al Saló de Sessions de l’Ajuntament, que es preveu que s’omplirà de gom a gom. La tria del pregoner coincideix amb la celebració de l’any dedicat a Josep Maria Planes, el periodista manresà assassinat el 1936, que acaba de ser nomenat Manresà Il·lustre. És un dels actes centrals de la Festa Major de Manresa, que viu l’esclat dels actes principals durant els propers tres dies.

 

Després de la suspensió dels actes del cap de setmana passat a causa dels atemptats a Barcelona i Cambrils i la seva reprogramació, els actes van iniciar-se amb normalitat dilluns. És a partir de demà quan arriba el gruix de la festa.

 

Per reforçar la seguretat, tal com han fet altres poblacions després dels fets de la setmana passada a Barcelona i Cambrils, s’ha reforçat la seguretat en alguns punts. Concretament, s’han col·locat jardineres a l’alçada de Crist Rei, al tram central del Passeig, mentre que es col·locaran també algunes barreres mòbils als espais festius amb més afluència de públic durant el cap de setmana.  Malgrat que Manresa és una ciutat segura i no considerada d’alt risc, el fet que el nivell actual d’alerta antiterrorista a tot el país sigui de 4 fa recomanable un seguit de mesures, establertes d’acord a uns criteris homogenis fixats per les forces de seguretat.

 

El cap de setmana de la imatgeria

 

L’agenda d’actes tradicionals i amb la presència de la imatgeria de la ciutat és atapeïda durant el cap de setmana festiu. Demà a les 5 de la tarda, al Saló de Sessions de l’Ajuntament, es farà la recepció dels grups participants a la 32a Oreneta d’Or, en què participen com a convidats grups d’Aranda del Duero i Sestao. A continuació, Tronada Manresana i cercavila, amb inici i final a la plaça Major i amb la participació de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat.

 

Demà és el dia en què també, de 6 de la tarda a 2 de la matinada, hi haurà la “Muralla en festa”, amb un festival gastronòmic al carrer i múltiples activitats en aquest espai de la ciutat, que es tallarà al trànsit.  A 2/4 de 10 del vespre hi ha la Mostra del Correfoc a la plaça Major (enguany s’hi instal·larà una pantalla gegant). També música per a tots els públics, des de la Principal de la Bisbal a la plaça Porxada, fins a La Sra. Tomasa a Sant Domènec, música per a públic jove a la plaça de l’Om o grups locals com Puput i El Fugitiu a la plaça Gispert, un espai que s’estrena com a escenari aquest any.

 

L’Àliga, protagonista de diumenge

 

Diumenge, a 2/4 d’11 del matí, comença el Seguici de Festa Major, i seguidament plantada de la imatgeria davant de la basílica de la Seu, on a les 11 hi ha la Missa Solemne. A les 12, diada castellera a la plana de l’Om, amb els Tirallongues, els Margeners de Tirona i els castellers de Terrassa. A 2/4 d’1, a la plaça Major, arribada del seguici de Festa Major i ballada de la Imatgeria, amb especial protagonisme de l’Àliga de Manresa, que celebra el 25è aniversari i que tindrà com a convidada la majestuosa Àliga de Girona, que va ser la seva padrina i a qui torna a retrobar després d’aquest quart de segle.


Posteriorment, ballada popular del ball de La bolangera i el ball del Rossinyol, i ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Manresa. S’interpretarà, entre altres, la nova sardana “La llum que portes dins”, de Joan Làzaro, estrenada ahir al vespre.

 

A la tarda, els més menuts tenen l’Infla’t a jugar a l’Agulla, el mateix escenari on a partir de les 10 del vespre hi haurà el tradicional Castell de focs.

 

A la nit, més música a les diverses places del centre. Dilluns els actes es clouran amb el Correfoc de Manresa, que cremarà 310 quilos de material pirotècnic,  i el ball posterior, amb Hotel Cochambre, a la plaça Major.

 

Podeu consultar en aquest enllaç el programa complet 

 

Es recorda que el bus urbà serà gratuït cada nit de Festa Major, entre les 10 i les 4 de la matinada

Documents relacionats

  • imagen