El monestir de Santa Clara acollirà un centre d'atenció a la infància en situació de vulnerabilitat

Aquest matí s'ha fet, al monestir de Santa Clara de Manresa, l'acte de presentació de l'Espai Caixa Francesc d'Assís, el nou projecte adreçat a l'atenció a nens i nenes en situació de vulnerabilitat i que impulsa la Fundació Bancària "La Caixa", que hi inverteix un milió d'euros, amb la previsió que comenci a funcionar el gener de 2018, amb uns 250 nens i nenes el primer any.

imagen

El director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, Sor Lucía Caram i la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut, Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, han presentat avui l’acord per crear un nou espai a Manresa d’atenció integral a nens i nenes en situació de vulnerabilitat i a les seves famílies, sota el nom d’EspaiCaixa Francesc d’Assís. El projecte s’emmarca dins de CaixaProinfància, el programa de lluita contra la pobresa infantil de l’Obra Social ”la Caixa”.

 

L’equipament s’ubicarà al Convent de Santa Clara, gràcies a l’orde de les Dominiques de Manresa, que cedeixen un espai de casa seva, l’antic noviciat i l’hort, per al servei i atenció de les persones que més ho necessiten. La Fundació Bancària destina 1 milió d’euros a l’adequació d’aquest recurs, que està previst que comenci a funcionar el gener del 2018.

 

L’EspaiCaixa Francesc d’Assís oferirà serveis propis del programa CaixaProinfància d’atenció psicoterapèutica, reforç educatiu, educació no formal i temps lliure, i suport educatiu i familiar, així com els recursos del projecte #INVULNERABLES, del qual en forma part i comparteix objectius. Els nens i nenes de Manresa en situació de vulnerabilitat són els principals destinataris de l’espai, que comptarà amb personal que disposa de la formació i qualificació pertinents per treballar el desenvolupament cognitiu, afectiu i social dels menors.

 

Concretament, a l’edifici del noviciat, que data de principis del segle XIII i que l’Obra Social restaurarà i condicionarà, una planta estarà destinada a acollir un espai materno-infantil per a nens de 0 a 3 anys. La segona planta acollirà un espai de socialització de treball d’hàbits i habilitats destinat a nens de 4 a 18 anys en diversos horaris, inclosos els caps de setmana. A més, part de l’hort del Convent s’adequarà per a realitzar-hi jocs infantils i poder practicar-hi diferents esports.

 

Es preveu que durant el primer any de funcionament s’hi atenguin 250 nens i nenes, el que es tradueix en l’atenció d’un centenar de famílies.

 

En la presentació s'han pogut conèixer els espais que ja estan en fase de construcció i s'han explicat els detalls de l'equipament, per part de Sor Lucía i també del director de la Fundació "La Caixa". Al seu torn, Mercè Rosich, regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut, Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, ha manifestat la seva satisfacció pel projecte i ha fet un agraïment tant a la Fundació "La Caixa" com a les germanes Dominiques i concretament a Sor Lucía per l'impuls de l'equipament. Per a la regidora, és del tot positiu que estaments privats s'impliquin i donin suport a tasques socials que ja realitzen les administracions.

Documents relacionats

  • imagen