Entitats i Ajuntament es reuneixen a les Escodines per explorar fórmules per potenciar els actius del barri

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, juntament amb el regidor d’Habitatge i Barris, Joan Calmet, han participat en una reunió al Casal de les Escodines, amb representants d’entitats del barri, amb l’objectiu de buscar fórmules per lluitar contra alguns estereotips i potenciar els actius que ofereix el barri.

imagen

Intercanviar i compartir punts de vista per avançar en qüestions com la coordinació entre les entitats i l’Ajuntament i la millora de la imatge del barri és l’objectiu de la reunió que ha tingut lloc entre representants de l’Ajuntament de Manresa i de les entitats, al Casal de les Escodines. La trobada parteix d’una iniciativa de l’associació de veïns i Veïnes, i hi ha assistit l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor d’Habitatge i Barris, Joan Calmet; la presidenta de l’entitat veïnal, Carme Carrió; i el responsable del Pla de Desenvolupament Comunitari de les Escodines, Francesc Sol, a banda de representants de diverses entitats i institucions.

 

Concretament, a la trobada hi havia representats la Fundació Althaia, la Piscina Municipal, la Cova de Sant Ignasi, el Convent de Santa Clara, el Centre de Disminuïts Físics d’Althaia, la Clínica Sant Josep, la mesquita de l’Aranya i el Grup de Diàleg Interreligiós.

 

Des del barri es demana que es treballi per posar en valor tots aquells aspectes positius que el caracteritzen i com un actiu de la ciutat de Manresa. Igualment, des de les entitats participants, s’ha posat èmfasi en què les Escodines és un barri viu, actiu, dinàmic i participatiu. Les Escodines disposa d’equipaments de ciutat, centres sanitaris i de salut, i és un barri amb patrimoni arquitectònic i amb patrimoni espiritual.

 

Tant l’alcalde com el regidor han coincidit en què cal seguir potenciant les Escodines i cal afrontar el repte de trencar les percepcions estigmatitzants que s’allunyen de la realitat que es viu entre el veïnat, que no afavoreixen el desenvolupament ple de les Escodines com a barri on dur a terme activitats, passejar i viure.

 

A la reunió s’ha posat en valor el treball que es porta a terme des el Pla de Desenvolupament Comunitari del barri, un dels més potents del país, i també el Pla Local d’Habitatge de Manresa, que preveu tot un seguit de mesures per la millora del barri tals com enderrocs, rehabilitacions, i altres mesures que ja són en marxa com la creació de nous espais públics urbans. També s’ha assenyalat la importància de facilitar el flux de persones, el trànsit ciutadà i turístic pel barri. En aquest punt, des de l’Ajuntament s’ha comunicat que ben aviat s’impulsaran iniciatives de dinamització.

 

En la trobada s’ha fet un repàs de les mesures i instruments que des de l’Ajuntament s’han activat i s’activaran en el futur més proper, com la rehabilitació de diverses plantes de la fàbrica de l’Aranya, on un equip de treballadors coordinats pel CIO treballa des de fa mesos per adequar l’espai per a que sigui pel barri. L’alcalde, Valentí Junyent, s’ha compromès a donar suport a la Coral Infantil i l’Escola de Música de les Escodines, programes de treball d’inclusió i d’autoestima i d’accés a la cultura amb la música com a eina cohesionadora.

 

Documents relacionats

  • imagen