Una delegació de Manresa participarà a València a les jornades "Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles"

Durant aquestes jornades es debatrà sobre les estratègies de governança alimentària per a la sostenibilitat a les ciutats. Amb l’esdeveniment es pretén reforçar la tasca que ajuntaments i societat civil estan realitzant de forma conjunta per tal de millorar i fer més sostenible l’alimentació.

 

imagen

Laura Escalé i Alba Rojas de Frescoop, SCCL (responsables del projecte mengemBages); Ton Armengol de l’Escola Agrària de Manresa; Carolina Domínguez de l’Era i, Montse Luque, tècnica de l’Anella Verda de l’Ajuntament de Manresa, assistiran els dies 14 a 16 de setembre a València a unes jornades per a debatre sobre les estratègies de governança alimentària per a la sostenibilitat a les ciutats. Amb l’esdeveniment es pretén reforçar la tasca que ajuntaments i societat civil estan realitzant de forma conjunta per tal de millorar i fer més sostenible l’alimentació, especialment la de les seves poblacions.
 

Els actes principals estan convocats el divendres 15 i el dissabte 16 de setembre al Palau de l’Exposició de València. Un dels punts destacats de les jornades és que els participants formen part de delegacions conjuntes entre els ajuntaments i les organitzacions socials que col·laboren en el desenvolupament d’iniciatives d’alimentació sostenible. Unes 15 delegacions d’altres ciutats han confirmat ja la seva assistència, i s’espera que el número final de participants s’apropi a les 200 persones procedents de tot el territori estatal.
 

El dijous 14 s’inicia la programació amb una reunió de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, que aprofita aquesta convocatòria per avançar en la seva constitució legal i consolidar i impulsar la seva iniciativa d’intercanvi i coordinació de polítiques agroecològiques. El divendres estarà dedicat a treballar sobre la governança alimentària i el paper que diferents sectors, organitzacions i agents socials tenen a l’hora de garantir una alimentació sana, accessible i de qualitat per a la ciutadania. Després dels debats i conclusions del divendres 15, la sessió del dissabte 16 estarà dedicada fonamentalment a conèixer les iniciatives que actualment s’estan desenvolupant a l’Estat espanyol i en l’àmbit europeu, a l’intercanvi d’experiències i a l’anàlisi de bones pràctiques sobre diferents qüestions relacionades amb l’alimentació. Els actes es tancaran el dissabte a la nit ambla Festa dels Mercats d’Abastiments Municipals de València.
 

L’organització de les jornades va a càrrec dels Ajuntaments de València i Saragossa, en col·laboració amb la Xarxade Ciutats per l’Agroecologia, l’oficina de la FAOa Espanya, diverses organitzacions socials de la ciutat de València, i la Fundació Entretantos, que participa com a responsable tècnic. Aquestes jornades constitueixen un dels tres grans esdeveniments de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible, i són el preludi de la III Cimera mundial d’alcaldes de ciutats signants del Pacte de Milà sobre Polítiques Alimentàries Urbanes que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 d’octubre d’aquest mateix any.
 

El programa està disponible tant a la web de la capitalitat mundial com a la de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia.

Documents relacionats

  • imagen