L'Ajuntament de Manresa rep l'alcalde i l'equip de govern d'Errenteria, de visita a Catalunya pel referèndum

L'alcalde del municipi guipuscoà d'Errenteria, Julen Mendoza, juntament amb els membres del seu equip de govern, han estat rebuts aquest migdia a l'Ajuntament de Manresa per l'alcalde, Valentí Junyent, i el primer tinent d'alcalde, Marc Aloy. Els membres del govern municipal del municipi basc formaven part del grup d'observadors internacionals que ahir van visitar Catalunya amb motiu del referèndum i avui han volgut fer costat a l'alcalde de Manresa, citat a declarar als jutjats, i participar a la concentració a la plaça Major. Després han estat rebuts a l'Ajuntament.

imagen

Un total de 23 observadors internacionals van ser a Manresa, aquest diumenge, coincidint amb el referèndum d'autodeterminació i convidats per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Entre ells hi havia càrrecs electes del País Basc, com ara diversos regidors del municipi d'Errenteria. En assabentar-se durant la jornada electoral que l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, era el primer alcalde citat a declarar per la fiscalia després del referèndum, van decidir tornar a la ciutat, juntament amb l'alcalde i la resta de regidors de l'equip de govern per donar-li suport davant dels jutjats i assistir a la concentració posterior a la plaça Major.

 

Aquest migdia, doncs, l'alcalde i els regidors de l'equip de govern d'Errenteria, municipi de prop de 40.000 habitants situat a pocs quilòmetres de Sant Sebastià, han fet costat a l'alcalde a l'entrada i a la sortida dels jutjats. Posteriorment han estat presents també a la concentració a la plaça Major, per mostrar el rebuig a la violència emprada ahir per les forces de seguretat de l'estat durant el referèndum. Posteriorment, han fet una breu visita a l'Ajuntament, on els ha rebut l'alcalde i el primer tinent d'alcalde, Marc Aloy, al despatx d'alcaldia. Tot seguit han visitat el saló de sessions , on s'han interessat per la commemoració del 125è aniversari de les Bases de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen