La Universitat Emprèn presenta i lliura els premis als millors projectes empresarials i d'emprenedoria

Aquest dimarts la sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa acollirà la jornada final de la quinta edició d’aquest programa adreçat a alumnes de les universitats manresanes (FUB, UOC i EPSEM) i que enguany ha comptat amb la participació de set estudiants i s’han desenvolupat cinc plans de viabilitat.

imagen

La cinquena edició del programa la Universitat Emprèn celebra dimarts, 8 de juliol, la jornada final que tindrà lloc a la sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM). Al llarg de la celebració es presentaran i lliuraran els premis als projectes que alumnes d’universitats manresanes (FUB, UOC i EPSEM) han portat a concurs.

El programa Universitat Emprèn, que està impulsat per l’Ajuntament de Manresa, la Fundació Universitària del Bages (FUB), l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), té com a objectiu el foment de la cultura emprenedora i empresarial entre els estudiants universitaris.

L’acte començarà a les 18.30h amb els parlaments de benvinguda a càrrec del regidor d’Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet; i la directora de l’EPSEM, Maria Rosa Argelaguet. Seguidament, el sotsdirector de Recerca i Innovació de l’EPSEM, Xavier Gamisans farà una xerada anomenada ‘Establint vincles entre Empresa, Universitat i Societat’.

A continuació es farà la presentació dels projectes d’aquesta cinquena edició i després hi haurà una pausa per tal que els jutges puguin deliberar. Finalment es lliuraran els premis als alumnes guanyadors.

S’atorgarà un guardó al millor pla d’empresa dotat amb 1.500€, i un accèssit de 750€, més dos premis especials. Aquestes dotacions tenen l’objectiu de facilitat la posada en marxa del projecte.

Per acabar, la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós clourà l’acte.

En aquesta edició han participat un total de set alumnes i s’han desenvolupat cinc plans de viabilitat mitjançant les dues vies en què es poden presentar els treballs. En format lliure, on els alumnes desenvolupen una idea pròpia, s’han presentat tres projectes i en la segona via, que és el banc de projectes, se n’han presentat dos.

El Banc de projectes consisteix en acollir els projectes tècnics de final de carrera aportats per alumnes de l’EPSEM que després són seleccionats per estudiants de la FUB i la UOC que en desenvoluparan la part empresarial.

Els cinc projectes presentats són: una planta embotelladora amb aigües subterrànies de nom ‘Fontsalut’; una plataforma e-commerce multiservei per a petits comerços de proximitat amb el nom ‘Esaquí’; un sistema de recollida selectiva que es recompensa al consumidor i qu e es diu ‘Smart recycling’; una aplicació per fer comunicats amistosos d’accidents de trànsit designada ‘Catapp’; i una xarxa de panells fotovoltaics per autoconsum anomenat ‘Fotovoltaica’.

Programa d’actes dimarts 8 de juliol

18:30 – 18:40h. Benvinguda, a càrrec del regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet; i de la directora de l’EPSEM Maria Rosa Argelaguet.

18:40 – 19:10h. Xerrada a càrrec del Dr. Gamisans “Establint vincles entre Empresa, Universitat i Societat”.

19:10 – 20.00h. Presentació dels projectes Universitat Emprèn a càrrec dels alumnes participants.

20:00 – 20:15h. Pausa i deliberació del jurat.

20:15 – 20:30h. Entrega de premis i clausura a càrrec de la regidora de Promoció, Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós.

Sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM), Bases de Manresa, 61-73.

Documents relacionats

  • imagen