Manresa presenta una associació per promoure la cooperació de les empreses i professionals del sector tèxtil

L’acte de presentació de Global Tèxtil BCN, creada amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, es farà al Palau Firal, aquest dimarts 8 de juliol a les 10 del matí.

imagen

Aquest dimarts, 8 de juliol de 2014 es presentarà l’Associació GLOBAL TÈXTIL BCN a la sala d’actes del CEDEM, al Palau Firal de Manresa amb el suport de l’Ajuntament de Manresa.

L’associació s’ha creat amb la finalitat d’agrupar empreses i professionals de tota la cadena de valor del sector tèxtil del teixit de calada per tal que, sense perdre identitat com empresa, vulguin col·laborar per poder assumir grans comandes i a l’hora oferir una gran diversitat de productes. Sota el lema “Cooperar per competir” es treballa per aconseguir un canvi de mentalitat dins del sector, en el context d’un món globalitzat en el que és important l’agilitat del servei i la reducció dels costos de producció.

Aquesta cooperació ha de facilitar la interrelació amb altres associacions o clústers tèxtils per atendre comandes amb diferents estructures de teixit (teixit de calada, punt circular, rectilínies, etc.).

L’associació vol ser partícip directe en la reactivació del tèxtil, en el increment de producció de les nostres indústries, en generar llocs de treball i vol ser el mitjà que faciliti formar nous professionals qualificats, així com destinar esforços per fomentar la investigació, la innovació i el desenvolupaments de nous productes i per aconseguir-ho és imprescindible poder vincular el disseny del teixit amb el disseny del producte final.

L’objectiu és aconseguir que el tèxtil participi en la economia del país, com a sector que s’ha reinventat, promovent activitats a l’entorn tèxtil i aprofitant les noves tecnologies i les xarxes socials.

Actualment la moda, en un sentit ampli del concepte, està present en tot el que envolta el tèxtil, fet que implica una constant evolució. Per fer front a aquest repte és important la cooperació i el treball col·lectiu per poder ser atractius i competitius.

L’associació Global Tèxtil BCN s’ha constituït sota el paraigües del projecte ACTE “Cooperació, innovació i creativitat” liderat per l’Ajuntament de Manresa, que té com a objectiu crear dinàmiques de cooperació entre les empreses, els professionals i els actors locals vinculats al sector tèxtil per millorar la competitivitat de les empreses d’aquest sector i generar noves oportunitats de negoci. ACTE compta amb el cofinançament del Servei d’ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

Documents relacionats

  • imagen