Segona edició de la caminada popular “Seguint la petjada de Sant Ignasi”, el 22 d’octubre

La caminada, de 16,5 quilòmetres i assequible per a tothom, s’iniciarà a l’Espai 1522 i recorrerà els voltants de Manresa, passant per diversos espais ignasians. És organitzada pel Grup Sardanista Dintre el Bosc, amb la col·laboració de Manresa Turisme (Ajuntament de Manresa).

imagen

Passejar pels voltants de Manresa, passant per indrets vinculats a l’estada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat, el 2022 farà 500 anys, és la proposta de la caminada “Seguint la petjada de Sant Ignasi”, que tindrà lloc el proper diumenge, 22 d’octubre, amb sortida i arribada a l’Espai 1522 (plaça Fius i Palà) de Manresa i organitzada pel Grup Sardanista Dintre el Bosc i Manresa Turisme, amb la col·laboració de diverses entitats i empreses.

 

La sortida serà entre les 8 i 2/4 de 9 del matí, i a les 2 del migdia es tancarà el control d’arribada. L’itinerari s’haurà de fer a peu, i estarà senyalitzat. També hi haurà controls de pas a les diverses capelles que es visitin, 2 avituallaments i un control amb esmorzar, a l’Oller del Mas. L’itinerari passarà per diversos espais i capelles vinculades a Sant Ignasi, que estaran obertes i es podran visitar. A més, tots els participants rebran un tríptic amb una ressenya de cadascun dels punts que es visiten.

 

El preu és de 8 euros (inscripcions anticipades) o 10 euros el mateix dia (inclou avituallaments, obsequi i accés a l’Espai Manresa 1522). Les inscripcions es poden fer a Esports El Cim, Esports Sagi, MacMobles Poble Nou, Oficina de Turisme de Manresa, on bé per internet, a les adreces caminada.dintreelbosc.cat, o a manresaturisme.cat.

 

El recorregut de la caminada passa per un tram del camí ignasià i, concretament, discorrerà pels següents indrets, en aquests punts quilomètrics:

 

-0: Sortida Plaça Fius i Palà – espai Manresa 1522

-5,300: Torre Lluvià (avituallament)

-10,230: Oller del Mas (esmorzar)

-14,100: Torre Santa Caterina

-14,600: Capella de la Guia

-15,200: Capella de Sant Marc (avituallament)

-15,500: La Cova de Sant Ignasi 15,900 Capella del Rapte 16,125 Torre Sobrerroca

-16,175: Capella Pou de la Gallina

-16,225: Capella Sant Ignasi Malalt

-16,275: Església del Carme

-16,500: Arribada Plaça Fius i Palà


En la roda de premsa de presentació d’aquesta tarda, el regidor de Turisme, Joan Calmet, ha explicat que el projecte Manresa 2022 “té molts fronts, i un d’ells és la voluntat d’obrir-se a la participació de les entitats de la ciutat”. En aquest sentit. Ha agraït la predisposició del grup Sardanista Dins el Bosc, que es va adreçar l’any passat a l’Ajuntament per oferir la realització de la caminada amb motiu del seu 65è aniversari.

 

El president del grup Sardanista, Joan Puig, ha recordat que l’entitat, que comprèn quatre colles sardanistes, una coral i un grup excursionista, té la voluntat d’oferir a la ciutat “activitats més enllà de l’àmbit sardanista. En el marc del projecte Manresa 2022, ens va semblar oportú organitzar una activitat per tal que la gent pogués aprofundir en la relació entre Sant Ignasi i Manresa i donar a conèixer que va passar durant aquells 9 mesos que va ser a la ciutat”.

 

Pere Serra, membre del grup sardanista, ha recordat que es tracta d’una caminada “apta per a tothom”, i que l’entitat espera superar amb escreix la participació de l’any passat, que va ser d’un centenar de persones.

Documents relacionats

  • imagen