L'alcalde Valentí Junyent afirma que la UVic-UCC és un "motor econòmic i tecnològic" que afavoreix el conjunt de la societat

Junyent ha expressat la satisfacció de la ciutat per acollir per primera vegada l'acte institucional d'inauguració del curs acadèmic 2017-2018 de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), durant el qual l'exalcalde de Manresa, Juli Sanclimens, ha rebut la Medalla de la institució "per haver impulsat, com a alcalde de Manresa, la posada en marxa dels estudis universitaris a la Fundació Universitària del Bages".

imagen

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha celebrat aquest dilluns, per primer cop a Manresa, l'acte institucional d'inauguració del curs acadèmic 2017-2018. L'alcalde de Manresa i president de la Fundació Universitària del Bages (FUB), Valentí Junyent, ha expressat la satisfacció de la ciutat per acollir per primera vegada aquest acte i ha considerat aquest fet com un símptoma de "normalitat" d’una universitat amb dos campus potents, a Vic i a Manresa. Junyent ha assenyalat que compartir projecte universitari entre les dues ciutats té beneficis, com dotar-se d'un "motor econòmic i tecnològic que acaba tenint incidència en el conjunt de la societat".

 

Valentí Junyent també ha tingut paraules d’elogi per a l'exalcalde de Manresa, Juli Sanclimens, que ha rebut durant l'acte d'avui la Medalla Institucional de la UVic-UCC "per haver impulsat, com a alcalde de Manresa, la posada en marxa dels estudis universitaris a la Fundació Universitària del Bages". El Patronat ha volgut destacar que Sanclimens, l'any 1995, en la darrera reunió del Patronat de la Fundació Universitària del Bages, ja va anunciar que havia iniciat contactes amb el diputat osonenc, Enric Castellnou, per "encetar un camí per tal que els estudis universitaris de Vic i la Fundació Universitària del Bages poguessin constituir una única Universitat de la Catalunya Central".

 

Juli Sanclimens, per la seva part, ha agraït el reconeixement i ha volgut tenir un record per a la que va ser regidora d'Ensenyament a l'Ajuntament de Manresa mentre ell era alcalde, Teresa Just, que va ser una ferma impulsora del desenvolupament dels estudis universitaris a Manresa.

 

Lliçó inaugural sobre el futur econòmic de Catalunya

 

L’acte s’havia obert amb la presentació de la videomemòria del curs acadèmic 2016-2017 i amb la lliçó inaugural, que ha anat a càrrec de Jordi Franch, doctor en Economia i professor dels estudis d'ADE de la Facultat de Ciències Socials de Manresa. Amb el títol de "Una anàlisi estratègica de l'economia de Catalunya", Franch ha fet un repàs de la situació econòmica del país i dels reptes que ha d'afrontar per millorar i superar els reptes que la condicionen.

 

Una interpretació musical de la Coral de la Fundació Universitària del Bages ha donat pas als parlaments, que s’han obert amb la intervenció de la Secretària del Consell Interuniversitari de Catalunya, Mercè Jou, que ha definit la UVic-UCC com una universitat "jove, però molt dinàmica, consolidada com a referent a les comarques centrals". Segons Jou, aquesta universitat, amb "un model propi i sostenible, és un exemple de recerca i acadèmic, i malgrat ser una universitat de dimensions petites ha esdevingut un puntal i un referent amb uns molt bons indicadors pel que fa al grau d'abandonament, un dels més baixos del país, i altes quotes de mobilitat dels estudiants".

 

De la seva banda, l'alcaldessa de Vic i presidenta del patronat FUBalmes, Anna Erra, ha defensat el talent i la vitalitat de la UVic-UCC, que repercuteixen en el territori i ha volgut posar de relleu l'encert de les persones que van apostar per la federació universitària entre Vic i Manresa. En aquest sentit ha afirmat que "les decisions valentes sempre tenen un abans i un després".


Tot seguit, ha intervingut l’alcalde de Manresa i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, ha tancat els parlaments amb una intervenció en que ja definit aquets curs com el "de creixement i desplegament de la universitat" com a resultat de la incorporació de dos nous graus: el de Medicina, impartit als campus Vic i Manresa, i el d'Enginyeria de l'Automoció, impartit a Granollers.

Documents relacionats

  • imagen