Manresa tindrà un nou projecte d'impuls del ciclisme a la ciutat amb la nova Escola de Ciclisme

El circuit de l’Escola estarà ubicat a l’antic camp de Beisbol, a la zona esportiva del Congost. D'aquesta manera, l'Ajuntament incorpora a la ciutat un nou equipament i ús esportiu, amb l'objectiu d'acomplir una demanda històrica del ciclisme de la ciutat i la voluntat de la regidoria d'Esports de seguir ampliant la oferta d'esports de la ciutat pel que fa a la formació i la iniciació.


imagen

Manresa fa un nou pas endavant per ampliar l’oferta esportiva a la ciutat amb el naixement l’Escola de Ciclisme de Manresa, un club que, conjuntament amb la regidoria d’Esports de l’Ajuntament, impulsen un nou projecte adreçat a joves de 4 a 15 anys per a la iniciació, formació i pràctica de les diferents modalitats ciclistes (BTT, Ciclocròs, Bike trial o BMX).

 

Amb aquest objectiu avui s’ha presentat l’acord entre el nou club i l’Ajuntament de Manresa per a la instal·lació d’un circuit ciclista en un espai municipal de 8.265 m2 que estarà situat als terrenys de terra a la Zona Esportiva del Congost, concretament a l’antic camp de beisbol, que preveu comptar amb tècnics titulars i de referència que permetin eixamplar la pràctica d'aquest esport des de la base.

 

El nou projecte ha estat presentat avui “in situ” pel regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta;  el president de la Federació Catalana de Ciclisme; Josep Bochaca; el president de l'Escola de Ciclisme Manresa; Ferran Molina; i el monitor/tècnic especialista en ciclisme, Josep Jufré. Ha assistit també Sebastià Catllà, vicepresident de l’Escola; Àngel Soler, tresorer de l’Escola; i Marta Vilajosana, directora tècnica de la Federació Catalana de Ciclisme i exclicista olímpica de pista.

 

Serracanta ha valorat de forma molt positiva l’arrencada d’aquest nou club “que amplia la carta esportiva de la nostra ciutat” i amb un nou circuit, “que és una iniciativa molt reivindicada" des fa molt temps per l’Esport Ciclista Manresà i altres clubs, amb l’objectiu que el ciclisme “agafi arrels importants a través de la iniciació i formació dels més joves”.  El regidor d’Esports ha reivindicat que aquest nou projecte és possible “gràcies a la complicitat entre el sector públic i privat així com la voluntat de l’Ajuntament de treure el màxim rendiment als espais municipals”.

 

Fomentar els valors del ciclisme entre els més joves

 

Ferran Molina ha subratllat que “aquest circuit és una ocasió immillorable per fomentar el ciclisme” gràcies al suport de l’Ajuntament i la Federació que permetrà a joves de 4 a 15 anys fer ciclisme en un espai tancat i aprendre des de la base a anar en bicicleta, però també aprendre nutrició, mecànica, seguretat vial i molts altres valors de l’esport”. El president del club ha avançat que aquesta era la fase inicial del circuit i del projecte però que ja es treballa per omplir-lo de contingut habilitant una zona per Bike Trial, Ciclocròs i BMX.

 

Al seu torn, Josep Bochaca ha mostrat la satisfacció i l’agraïment per aquesta nova escola i un circuit en una zona de Catalunya amb un potencial enorme “ja que al Bages hi ha 27 clubs ciclistes, 8 dels quals són a Manresa”. El president ha afegit que a Catalunya hi ha un total de 30 escoles homologades de ciclisme i aquesta de Manresa “compleix tots els requisits que recomana la federació: un equipament tancat, que es pugui desenvolupar, tècnics que ensenyin els valors del ciclisme, que tothom estigui federat i que s’hi faci activitat continua”.

   

Finalment, el tècnic Josep Jufré, un exciclista professional (al llarg de la seva trajectòria va córrer la Vuelta, el Giro i el Tour) que es va retirar l’any 2011 amb l’equip Astaná (Kazakhstan), ha agraït la confiança per dur a terme el treball de formació de l’escola.  Jufré ha explicat que el nou circuit serà perimetral i comptarà amb un Pump Track amb varis salts e illetes de diferents alçades i longituds, i vàries corbes  peraltades.  L’objectiu de l’escola, segons Jufré  serà “formar els nens, treballar l’equilibri, la tècnica, la educació i el respecte. Volem formar grans esportistes per al futur, però sobretot grans persones, i ho farem donant-los el suport que necessiten i transmetem la nostra experiència”.

 

Ser un escola de referència a la Catalunya Central

 

Actualment l’Escola de Ciclisme Manresa desenvolupa una important tasca de promoció del ciclisme i les seves diferents modalitats a la ciutat, amb constant increment de practicants, i fent ús de forma no regulada de diferents espais, carrers i camins.

 

L’entitat sempre havia mostrat un gran interès per tenir un espai fix i tancat, protegit del transit rodat on ensenyar i promocionar les diferents modalitats ciclistes especialment entre els més petits i de mantenir i millorar les condicions d’ús de les esmentades instal·lacions. La seva missió es formar els joves, ja sigui des de la competició com des del lleure,  amb la voluntat d’esdevenir una referència d’Escola ala Catalunya Centrali amb la idea de crear sinergies amb altres entitats esportives  en l’entorn de la zona esportiva del Congost.

 

Tant el regidor d’Esports com el president de l'Escola Ciclista han coincidit en anunciar diverses accions per donar a conèixer el nou club a la ciutat i, especialment a les escoles de primària.

 

La nova Escola de Ciclisme farà activitat els dimarts i dijous, de 17.30 a 19.30 h. de la tarda, i posteriorment preveu programar algunes sortides els dissabtes.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen