El Pacte de Ciutat repassa l’estat de les actuacions i incorpora la perspectiva de gènere

Els integrants del pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social van celebrar ahir a la tarda una reunió de seguiment, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, en la qual es va acordar modificar el redactat del Pacte, incorporant-hi la perspectiva de gènere, s’hi van introduir algunes noves actuacions i es va exposar l’estat de totes les accions incloses al document.

imagen

Els representants dels grups municipals i dels agents econòmics que formen part del Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social 2015-2019 es van reunir ahir a la tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa.

 

En la reunió, l’equip de govern va exposar la proposta de modificació del redactat del pacte, incorporant-hi la perspectiva gènere. També es van introduir noves accions al document, concretament dos punts. El primer, en l’àmbit de formació i qualificació professional, fa referència a oferir formació específica d’empoderament i lideratge per a dones; i el segon, en l’àmbit de foment de la vida comunitària, dona llum verd a incloure al document la voluntat d’impulsar accions vinculades a la reforma horària, els nous usos del temps i a la conciliació de la vida familiar i laboral. En aquest sentit,  la pròpia reunió d’ahir ja va anar en aquesta línia, ja que es va programar a les 6 de la tarda, una hora abans que les convocatòries anteriors, amb la voluntat d’anar aplicant progressivament la reforma horària que permeti una millor conciliació de la vida laboral i familiar.

 

Els regidors de l’equip de govern van fer un repàs de l’estat de les actuacions de cadascun dels àmbits, que són cinc: Promoció econòmica i foment de l’ocupació; Formació i qualificació professional; Impuls al Centre Històric; Cohesió, inclusió i desenvolupament social; i Espai públic i mobilitat. En l’acte també es va fer la substitució d’alguns representants d’entitats signants del pacte.

 

El Ple Municipal del setembre de 2015 va aprovar, a proposta de l’equip de govern, la renovació del protocol del Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social per a l’actual mandat, que s’estructura en base a les mateixes coordenades tècniques i de format amb què va ser articulat el primer Pacte de Ciutat el 2013. En formen part l’equip de govern, la resta de grups municipals, i representants d’entitats socials, empresarials i sindicals.

 

Documents relacionats

  • imagen