Clou la 4a edició del Festival Internacional de Música Electrònica de Manresa

El Manrusiònica, celebrat els dies 27 i 28 de juny, es consolida un any més com a referent de la música electrònica a la Catalunya central, amb èxit de públic i amb artistes de renom mundial com a reclam. 

imagen

La quarta edició del Festival Internacional de Música Electrònica de Manresa, el Manrusionica, celebrat els dies 27 i 28 de juny, ha tancat amb rècord d’assistència de públic. La cartellera amb artistes tant locals com de renom internacional (Loo & Placido, Angel Molina, Modek...) han servit de reclam d’un festival que també ha organitzat activitats extramusicals per a tots els públics: el Manrusionica Xics i el vermut electrònic per gaudir en família, el Ressopó per conjugar música, art i gastronomia, o el l’espectacle de Videomapping, materialitzat a la façana d’un dels edificis més simbòlics de la ciutat,la Seu.

El tret de sortida va tenir lloc al Teatre Kursaal de Manresa, una setmana abans, amb el ‘Ressopó’: una proposta gastronòmica-audiovisual de la mà dels xefs amb estrella Michelin, Jordi Llobet i Sergi Costa.  Ambdós va presentar un menú degustació de 6 plats, sota el leitmotiv conductor de la pel·lícula El Màgic d’Oz. Els 69 comensals van gaudir de l’experiència amb l’acompanyament musical i audiovisual dels dj’s Fernando Lagreca i Jordi Saludes i dels vj’s Manuel Lafuente i Diego Torres.

La sala Stroika, escollida el 2013 com la millor sala de Catalunya, va engegar el festival la matinada de dissabte (00.00h)­ amb 600 assistents i propostes electròniques per a tots els gustos: beats, drops, mash-ups i techno warehouse. L’electro-rock d’Animalisitic va ser l’encarregat d’obrir el teló, cedint el torn a un dels plats forts del festival: el dj habitual de la sala Razzmatazz de Barcelona, Maadraassoo. El va seguir el valencià Rubik Dude, que amagat sota un cub de Rubik va fer sonar 90 temes en poc més d’una hora. El veneçolà fincat a Barcelona, Cardopusher, va tancar la nit.

Al migdia, el parc de la Seu, va acollir el ‘Vermut Electrònic’ complementat amb el Manrussiònica Xics, un espai ple d’activitats i tallers dedicat als més petits; una pendent muntada per Ripper Seeds que va atraure nombrosos skaters; un mercat i una zona de restauració. En total van passar pel parc unes 1000 persones. La música va anar a càrrec del dj local Mr Noodles, que va obrir la vetllada amb house i el va rellevar el duet mallorquí Jansky amb una proposta singular: una combinació de beats, poesia recitada en català i instrumentació orgànica, basada en instruments mallorquins tradicionals. A continuació va ser el torn del duet Panda Knights, fent sonar french nu disco i ritmes house;  del productor manresà Xtrngr, i del barceloní Alizzz, sota el segell nordamericà Mad Decent, d’estil Rnb  futurista i groove funk. Is Marz va ser l'encarregat de tancar l'espai.

A les 7 el festival es va traslladar a la plaça dela Reformaon hi havia l’escenari Jagërmeister que, amb Moritz, patrocina el Manrusiònica. El dj manresà Ferry B va obrir l’espai, seguit del dj dela Sala TheLoft de Barcelona, Playless. A les 10 va ser el torn de la projecció de Videomapping, que va transformar la façana dela Seuen un espectacle ple de colors, geometries i figures en moviment compaginat amb la música  del dj Robert Lamart.

Li va prendre el relleu el belga Modek, d’estil avantguardista fusionant techno old school i  new techno. Va cloure la vetllada el manresà MSND (Master System Never Died) amb una versió electrònica de la música del salt de plens dela Patum de Berga.  

El festival ha tancat a la matinada amb la sala El Sielu ben plena. El primer torn ha estat per  Robert X, un clàssic de la música electrònica catalana seguit del dj Pilot i The Requesters que han donar pas a un altre dels plats forts del festival: els francesos Loo & Placido.  El dj i productor manresà, Clickman, ha seguit amb techno més clàssic  i el madrileny Bass Madrid ha ofert electro Old-School. El conegut dj barceloní, Angel Molina, ha tancat la quarta edició d’un festival que, pas a pas,  s’està convertint en una referència ineludible dela Catalunya Central.

Documents relacionats

  • imagen