Recitals poètics, música, dansa, teatre i un cercatasques tanquen el Tocats aquest cap de setmana

Els recitals “Això era i no era” amb Mone i Joan Martorell; “Amb els ulls a sol ixent” amb fermí Reixach i Eduard Iniesta; la funció “Transversos”, a càrrec del Grup del Casal Familiar Recreatiu; el ja clàssic cercatasques poètic del dissabte a la nit i el muntatge “Paisatges Intervinguts”, el diumenge, posen el punt i final al festival d’enguany.

imagen

El Tocats de Lletra enfila la recta final d’aquesta 14a edició farcit de propostes literàries que ompliran el cap de setmana de poesia, música, dansa i cultura.

 

Això era i no era

 

Demà, dissabte 28 d’octubre, a les 12 del matí, l’actriu i cantant Mone recitarà i  cantarà una selecció de poemes del també cantant, escriptor i actor mallorquí Guillem d’Efak, acompanyada al piano pel músic i compositor Joan Martorell en el recital “Això era i no era” a la Plana de l’Om.

 

Amb els ulls del sol ixent

 

El mateix dia a les 7 de la tarda tindrà lloc l’actuació “Amb els ulls del sol ixent” al Saló de Plens de l’Ajuntament. L’actor Fermí Reixach, acompanyat pel guitarrista Eduard Iniesta, recitarà una selecció de poemes d’Àngel Guimerà feta per Jordi Estrada. Amb aquest acte Tocats de Lletra s’uneix a la commemoració del 125è aniversari de les Bases de Manresa.

 

TransVERSOS

 

A les 9 del vespre Barlins Teatreria (Sabateria, 3) acollirà la funció TransVERSOS. Actrius del Grup del Teatre del Casal Familiar Recreatiu (Olga Bellorbí, Maribel Montardit, Maria Sàenz, Fina Tàpias, Àngels Torrens i Txell Vall) posaran veu i gest a textos poètics al·lusius a la transparència, escrits per Montserrat Altarriba, Ton Armengol, Jaume Bonvehí, Gerard Cisneros, Narcís Comadira, Jordi Cussà, Yolanda Esteve, Josep Fàbrega, Guillem Gavaldà, Xavier Giol, Àngels Gregori, Jaume Huch, Mònica Miró, Abraham Mohino, Carles Morell, Sònia Moya, Laia Noguera, Valentí Parcerisa, Raffaele Pinto, Rossend Sellarés i Blanca Llum Vidal. 

 

Cercatasques poètic

 

Per tancar la jornada torna la gran passejada nocturna dels versos! El ja clàssic cercatasques poètic de l’últim dissabte del Tocats comptarà aquest any amb les veus d’Amat Baró, Glòria Coll, Guillem Gavaldà, Anna Miralpeix i Martí Sales, i concert final amb Maria Sevilla, Guim Valls i Joan Martínez. La ruta començarà a les 11 de la nit a l’Espai Rubiralta, a les 11.45 s’aturarà a la Gramola, a les 12.30 al Cercle Artístic de Manresa i a la 1 al Barlins Teatreria on tindrà lloc el concert final.

 

Paisatges intervinguts

 

L’endemà diumenge, 29 d’octubre a les 12.30 del matí, el muntatge de poesia i dansa “Paisatges intervinguts” farà estada al Forn de Calç a Calders (CACIS). Gerard Cisneros presentarà els poemes del seu darrer llibre D’epitalami, res (Premi Cadaqués Rosa Leveroni 2016), acompanyat pels moviments orgànics de la ballarina Maria Ribera

 

Programació del Tocats cap de setmana

 

Dissabte 28 d’octubre

 

A les 12 h: AIXÒ ERA I NO ERA amb Mone i Joan Martorell. Plana de l’Om.

Selecció literària: Jordi Estrada

Organitza: Tocats de Lletra, Òmnium Cultural del Bages i Gremi de Llibreters de Catalunya

 

A les 19 h: AMB ELS ULLS A SOL IXENT amb Fermí Reixach i Eduard Iniesta

Recital en el marc del 125è aniversari de les Bases de Manresa. Saló de Plens de l’Ajuntament de Manresa (Pl. Major, 1).

Selecció de textos: Jordi Estrada

Organitza: Tocats de Lletra i Comissió 125è Aniversari Bases de Manresa.

 

A les 21 h: TransVERSOS a càrrec del Grup del Casal Familiar Recreatiu. Barlins Teatreria (Sabateria, 3).

Coordinació literària: Jordi Estrada 

Producció: Txell Vall

Direcció: Ivan Padilla

Organitza: Casal Familiar Recreatiu

 

A les 23 h: CERCATASQUES POÈTIC. Inici a l’Espai Rubiralta

Coordinació literària: Sònia Moya

Organitza: Tocats de Lletra i Gremi de Llibreters de Catalunya

Col·laboren: Espai Rubiralta,La Gramola, Cercle Artístic de Manresa i Barlins Teatreria

 

Diumenge 29 d’octubre

 

A les 12.30 h: PAISATGES INTERVINGUTS amb Gerard Cisneros i Maria Ribera. CACiS – Forn dela Calç a Calders

Organitza: Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç de Calders i Tocats de Lletra

Documents relacionats

  • imagen