Dilluns se celebra una nova 'àgora ciutadana' per debatre la reducció i reciclatge dels residus a Manresa

Emmarcat del projecte europeu UrbanWINS, el teatre Kursaal acollirà, a partir de les 17.45 h de la tarda, la tercera  sessió per debatre sobre com millorar la reducció dels residus a la ciutat, així com la seva correcta gestió. La sessió és gratuïta, però cal inscripció prèvia a l'adreça urbanwins@ajmanresa.cat



imagen

Dilluns que ve tindrà lloc, al teatre Kursaal, a partir de les 17.45h de la tarda, el tercer berenar-debat titulat “Millorem la reducció i reciclatge dels residus a Manresa. De prioritats a accions”, per debatre com reduir la quantitat de residus i com gestionar-los de la millor manera. Els dies 26 de juny i 3 de juliol passats, organitzades per l’Ajuntament de Manresa i el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, ja es van celebrar en les dues primeres sessions que s’emmarquen en UrbanWINS, el projecte europeu en el qual Manresa participa com a ciutat pilot i que té per objectiu desenvolupar i aplicar plans i solucions innovadores que millorin la prevenció de residus a la ciutat i la seva correcta gestió.

 

Aquestes sessions, en format de "berenar-debat" (hi haurà berenar saludable per a tots els assistents), són actes gratuïts, oberts a persones interessades pel tema i a la ciutadania en general. A banda de les sessions presencials, també s'organitzaran àgores virtuals, a les quals es podrà participar a través de la xarxa. La participació és lliure, però cal inscripció prèvia a l'adreça urbanwins@ajmanresa.cat. Per a qualsevol informació complementària, es pot contactar amb aquesta mateixa adreça.

 

Millorar la prevenció de residus a les ciutats
 

UrbanWINS és un nou projecte europeu finançat pel programa de Recerca i Innovació Horizon 2020, avaluarà com les ciutats consumeixen recursos i productes i com n’eliminen els residus que generen. L’objectiu del projecte, en què Manresa i Sabadell són ciutats pilot, és desenvolupar i aplicar plans i solucions innovadores que millorin la prevenció dels residus a les ciutats així com la seva correcta gestió.

 

El projecte, amb una durada de tres anys, està coordinat per la ciutat italiana de Cremona, en col·laboració amb 26 institucions d’arreu d’Europa. A Catalunya, Eurecat-CTM lidera la iniciativa, que compta amb la participació dels ajuntaments de Manresa i Sabadell i també del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus.

 

UrbanWins vol aconseguir patrons de consum més sostenibles i afavorir una millor gestió de residus per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans que viuen en zones urbanes. Per a assolir aquest objectiu, el projecte preveu una participació activa dels ciutadans, governs, organitzacions, proveïdors, institucions de recerca i centres educatius a través d’àgores físiques i virtuals com les que ara comencen a realitzar-se, on els participants podran compartir opinions, discutir idees i aportar solucions.

 

Documents relacionats

  • imagen