L'Ajuntament farà controls fitosanitaris per combatre la processionària de pins i cedres a diferents punts de la ciutat

La matinada del  divendres 3 al dissabte 4 de Novembre, de les 22 a les 06 h, es farà una ruixada per combatre la processionària de pins i cedres al c. Sant Antoni Abat, al parc del c. Cintaires, al camp de futbol de Sant Pau, a la zona verda de la Culla i a la Casa Flors Sirera (c. Saleses).

imagen

La Unitat de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Manresa ha comunicat que durant la matinada del  divendres 3 al dissabte 4 de Novembre, de les 22 a les 06 h, es farà una ruixada per combatre la processionària de pins i cedres al c. Sant Antoni Abat, al parc del c. Cintaires, al camp de futbol de Sant Pau, a la zona verda de la Culla i a la Casa Flors Sirera (c. Saleses).

 

Aquestes zones són les que van quedar pendents en el control fitosanitari que es va portar a terme la setmana passada.

 

La processionària del pi és un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres. Les erugues d’aquest insecte construeixen un niu durant el mesos d’hivern, el característic niu de pèls de color blanc, d’on surten per alimentar-se. Els arbres atacats redueixen el seu creixement, es debiliten i poden quedar molt malmesos.

 

Aquest control, per tant, és una mesura necessària per a la salut dels arbres i el tractament es farà amb un equip atomitzador per arribar a qualsevol part de l'arbre. L’actuació es realitza en horari nocturn per evitar molèsties als veïns. 

 

Es recomanable que els habitants d’aquestes zones, en aquest horari, tanquin portes i finestres, retirin els animals domèstics, aliments i objectes dels balcons i no passin sota la màquina aplicadora durant la feina.

Documents relacionats

  • imagen