El Nou Congost de Manresa acull aquest diumenge la Copa Catalana de Gimnàstica Rítmica

Aquest esdeveniment esportiu comptarà amb la presència de 770 gimnastes de 50 clubs que competiran en la modalitat de conjunt vinguts d’arreu de Catalunya.


imagen

Manresa tornarà aquest diumenge a mostrar la seva capacitat organitzativa i poliesportiva en acollir, per tercer any consecutiu, dela CopaCatalanade conjunts de gimnàstica rítmica, un esdeveniment que aplegarà a les instal·lacions del Nou Congost 770 esportistes de totes les categories d’una cinquantena de clubs vinguts d’arreu de Catalunya.
 

La prova està organitzada la Federació Catalanade Gimnàstica i el Club Rítmica Manresa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, el Consell Català de l’Esport i el suport privat de diversos espònsors.
 

La presentació d’aquesta competició esportiva ha tingut lloc aquest migdia a la zona esportiva del Congost i ha anat a càrrec del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta;  dels representants del Club Rítmica Manresa, Montse Dalmau, Marta García i Judith Marimon;  i del membre de la junta directiva de la Federació Catalana de Gimnàstica, Xavi Casimiro.
 

Serracanta ha animat als aficionats i al públic en general a gaudir d’una competició “molt atractiva que tornarà a mostrar la fortalesa de Manresa com a capital esportiva”.  Xavi Casimiro ha subratllat el gran nombre d’esportistes que competiran aquest diumenge i la “gran tasca que està desenvolupant el Club Rítmica Manresa, un club petit, però amb un increment continu d’esportistes que ben segur en pocs anys tindrà un gran futur”. Finalment, Montse Dalmau ha ressaltat que “aquesta és la tercera edició consecutiva que organitzem aquesta prova ja que l’equipament del Nou Congost és molt adequat per les seves dimensions i aconsegueix encabir una molt bona assistència de públic”.
 

La competició començarà  a partir de les 9 del matí i finalitzarà a 19 h, i haurà lliurament de premis a les 14.00 h, a les 17.50h i a les 19.00h.
 

El Club Rítmica Manresa presentarà  3 equips amb el següent programa i horari:
 

L’equip infantil  competeix a les 12.00h amb mans lliures i a les 13.00 hamb aro:  format per Lidia Martin, Laia Sancho, Jara March, Neus Calves, Maria Ayerbe i Martina Leiva.
 

L’equip Cadet competeix a les 14.30h, format per Marta Richarte, Marta Ferrer, Lucia Porcel, Clàudia Obiols, Jana Rubio i  Júlia Gracia, que presenta el seu exercici de cintes amb el que s’ ha classificat per anar als estatals.
 

L’equip benjami competeix a les 15.06h format  per Bruna i  Ariadna Ambrós, Maria Altimiras, Ibet Colldeforn, Rosa Martín i Berta  Sancho que  fan un exercici de mans lliures. El podrem veure a les 15.06h.

 

Club Rítmica Manresa


El Club Rítmica Manresa té la seva seu a l’Ateneu les Bases i partir d’ara complementarà també els seus entrenaments al Gimnàs de l’Institut Lluis de Peguera. Treballa amb els grups d'escola (iniciació, tecnificació) i una parcel·la de competició en la modalitat de conjunts. A banda de la rítmica com a disciplina esportiva (que és la base del club), hi ha altres línies de treball que ajuden a millorar el moviment del cos. Aquestes són: Pilates, Yoga, Ballet, Body Art i la preparació física.
 

L’objectiu principal és fomentar la gimnàstica rítmica com a pràctica esportiva, potenciant i treballant la disciplina, el sentiment i l'afany de superació personal. Tot basat en la diversió. Els continguts que es treballen són la psicomotricitat i l'orientació en l'espai mitjançant la música, el treball de la tècnica de mans lliures i el treball de la tècnica amb aparells com la pilota, la corda, la cinta, les maces i el cèrcol.

 

Paral·lelament, i per complementar i millorar en la pràctica de la gimnàstica rítmica, es treball el cos amb material de fitness comla Soft Gym, les cordes, el bossus, implements específics del pilates i practicant també la dansa clàssica i l'expressió corporal.

 

El club organitza també periòdicament exhibicions i representacions per mostrar a la família i tenir objectius a assolir com l'exhibició de Nadal i el festival de Final de Curs; i trobades amistoses amb diferents clubs.

Documents relacionats

  • imagen