L'alcalde rep l'equip femení del Club Atlètic Manresa per l'ascens a la Divisió d'Honor

Les jugadores, tècnics i membres de la junta directiva del club han rebut aquest vespre un homenatge al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa.

imagen

L’alcalde de Manresa i regidor d’Esports, Valentí Junyent, ha rebut avui al Saló de Sessions l’equip femení del l’Avinent - Club Atlètic Manresa i ha felicitat les campiones per l’ascens a la màxima categoria, la Divisió d’Honor estatal.  

Junyent ha lloat la impecable trajectòria de la formació, i ha atribuït l’èxit “a la conjugació ideal de gent compromesa, un grup cohesionat i organitzat i un espònsor encertat. S’han unit una primera marca en el món sanitari i una primera marca en esport atlètic”, ambdós del Bages. A més ha defensat el paper d’un equip femení “que no cal reivindicar perquè ja hi és, és una constatació. Tant de bo passés el mateix en tots els àmbits de la societat”. 

La formació havia aconseguit l’ascens a Primera Divisió estatal l’any 1996 i des d’aleshores, no ha parat de créixer aconseguint l’ascens a la màxima categoria del Campionat d'Espanya de Clubs (o Lliga espanyola d'atletisme), 19 anys després. Pel camí, havien aconseguit el títol estatal de Primera Divisió i l’ascens a Divisió d’Honor B (que hi havia aleshores), l’any 2002 a Getafe. El 2008, l’equip va quedar a 6 punts de l’ascens a la Divisiód’Honor a Collado Villalba i l’any passat va quedar a només 2 punts, a Burgos.

L’acte de recepció ha comptat amb la presència de la presidenta de l’Avinent -CAM, Mercè Rosich, que ha recordat la felicitat que va sentir el 28 de juny, “just després de conèixer la classificació final. Era un somni que feia 19 anys que perseguíem, després de l’ascens a primera, el 1996”. La presidenta també ha repassat  la història del club, “d’on venim i on hem arribat” des de la seva fundació l’any 1955, la creació de l’equip femení el 65 i la seva pròpia incorporació, l’any 1969. Sis anys després, és ella mateixa qui funda  l’EMA, l’Escola Manresana d’Atletisme, “vaig tenir l'honor de crear el 1975 l'Escola Manresa d'Atletisme, que avui és la millor de Catalunya” amb la voluntat de “crear des de casa un equip de nivell, sense filials, sense anar a buscar gent de fora”.

En aquest sentit  Joan Lleonart, director tècnic de l’Avinent – CAM, ha recordat que fins la creació de l’escola d’atletisme”l’única sortida esportiva femenina era l’equip de bàsquet”.

Eulàlia Torrescasana, representant de les atletes, ha parlat en nom de les tres atletes de l’entitat internacional d’aquesta temporada: Emilia del Hoyo, Núria Tió i Meritxell Soler, i ha volgut fer esment de cadascuna de les noies que integren l’equip que ha ascendit a la Divisiód’Honor.

També han assistit a l’acte tots els equips femenins de l’Avinent: el benjamí, l’aleví, l’infantil, cadet i les veteranes que han assolit el campionat de Catalunya de Club, l’equip tècnic, la junta directiva i familiars. 

Documents relacionats

  • imagen