La Universitat Emprèn premia una planta embotelladora amb aigües subterrànies i una plataforma e-commerce

La 5ª edició del programa Universitat Emprèn va celebrar, ahir a la tarda, la jornada final amb la presentació i lliurament de premis als millors projectes empresarials i d’emprenedoria realitzats per alumnes de les universitats catalanes participants (FUB, UOC i EPSEM).

imagen

El programa Universitat Emprèn va atorgar, ahir a la tarda, el premi al millor pla d’empresa al projecte ‘Fontsalut’, una planta embotelladora amb aigües subterrànies, i l’accèssit en la mateixa categoria a una plataforma e-commerce multiservei per a petits comerços de proximitat de nom ‘Esaqui’.

El programa, que està impulsat per l’Ajuntament de Manresa, la Fundació Universitària del Bages (FUB), l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), té com a objectiu el foment de la cultura emprenedora i empresarial entre els estudiants universitaris.

La jornada, que va tenir lloc ahir a la tarda a la Sala d’Actes de l’EPSEM, va començar amb el discurs de benvinguda a càrrec del regidor d’Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet, i la directora de l’EPSEM, Maria Rosa Argelaguet. Ambdós van destacar “el valor del programa, la col·laboració entre les universitats per crear sinergies i apropar els estudiants a l’empresa i al mercat”.

Foment de l’emprenedoria en tots els cicles formatius

El regidor Llobet, per al seva banda, va ressaltar “la importància de tenir a Manresa un Campus Universitari de qualitat i l’esforç que es fa des d’anys a nivell municipal per a fomentar l’emprenedoria, amb programes que abasten els estudis de primària, secundària i fins a la universitat, com a eix per al futur professional dels alumnes i alhora el benefici que comporta l’esperit emprenedor que repercuteix a tota la societat”.

Tot seguit, el sotsdirector de Recerca i Innovació de l’EPSEM, Xavier Gamisans va donar una conferència que sota el títol ‘Establint vincles entre Empresa, Universitat i Societat’, va explicar l'èxit obtingut amb el grup de recerca d’EPSEM aplicats a les olors de la depuradora de Cunit-Cubelles, evidenciant, així, la necessitat d’una col·laboració conjunta entre universitat, empresa i administració local.

A continuació els alumnes van introduir els cinc projectes presentats en l’edició d’enguany: una planta embotelladora amb aigües subterrànies de nom ‘Fontsalut’; una plataforma e-commerce multiservei per a petits comerços de proximitat amb el nom ‘Esaquí’; un sistema de recollida selectiva que es recompensa al consumidor i que es diu ‘Smart recycling’; una aplicació per fer comunicats amistosos d’accidents de trànsit designada ‘Catapp’; i una xarxa de panells fotovoltaics per autoconsum anomenat ‘Fotovoltaica’.

Després de la deliberació del jurat la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós, va lliurar els premis als guanyadors juntament amb els representants de les universitats participants.

Premis per alumnes de la FUB i l’EPSEM

El millor pla d’empresa es va atorgar als alumnes Maria Barsalà de l’EPSEM i Xavier Prat de la FUB pel projecte ‘Fontsalut’.

El premi va consistir en tres aportacions fetes per les entitats organitzadores. Així, l’Ajuntament de Manresa va lliurar 1.500 euros; la FUB va oferir el 75% de descompte sobre el preu de la matrícula en un postgrau de l’àmbit d’empresa; i la UOC va donar una unitat a escollir dins del programa de gestió i direcció de microempreses.

L’accèssit al millor pla d’Empresa va anar a parar a l’alumne Sergi Casellas de la FUB pel projecte ‘Esaqui’.

El premi va consistir en 750 euros atorgats per l’Ajuntament de Manresa; un 50% de descompte sobre el preu de la matricula en un postgrau de l’àmbit d’empresa de la FUB; i la UOC va donar una unitat a escollir dins del programa de gestió i direcció de microempreses.

La regidora Gratacós va cloure l’acte agraint a tots els alumnes la seva participació i a les universitats per promoure l’emprenedoria al municipi.

Documents relacionats

  • imagen