Manresa acull dissabte el musical “Dolça Illa”, per recaptar fons per al Servei d’Acompanyament en el Dol

Gairebé un centenar de joves -80 alumnes del Lluis de Peguera i 15 del Conservatori de Música de Manresa- pujaran a l’escenari del teatre Conservatori per interpretar aquest musical escrit per la jove Mel·lina Illa

imagen

El teatre Conservatori de Manresa acollirà aquest dissabte, a les 9 del vespre, el musical “Dolça Illa”, escrit per la jove de 18 anys Mel·lina Illa, una obra que servirà per recaptar fons per al Servei d’Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central i que s’emmarca dins els actes commemoratius del 90è aniversari de l'Institut Lluís de Peguera. 

 

L’acte ha estat presentat avui al teatre Kursaal per la regidora de Salut i Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; la directora de l'Institut Lluis de Peguera, Assumpta Pla; la directora del Conservatori de Música de Manresa, Carme Botifoll; la Presidenta del Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central, Isabel Sancedelonio; i el Coordinador i Terapeuta del Servei d'Acompanyament en el Dol, Carles Perarnau. L’acte de presentació ha finalitzat amb una actuació, a les escales de Crist Rei, de l’alumnat de 1er d’ESO de l’Institut Lluis de Peguera que, dirigits per Carles Albors i Júlia Fernández, han interpretat dues cançons del musical: “Vine” i “Ara és hora de viure”.
 

Mercè Rosich ha mostrat la seva satisfacció per presentar el 6è concert benèfic d’aquesta entitat que realitza una tasca molt important “com és ajudar a les persones en moments difícils com és la pèrdua de la persona estimada” i fer-ho “amb la col·laboració de dos centres d'ensenyament de la ciutat com són el Lluis de Peguera i el Conservatori de Música”.
 

Assumpta Pla ha destacat la participació de l’alumnat del Lluis de Peguera en el 90è aniversari del centre educatiu “amb una obra emotiva i de qualitat”, un acte del nostre centre que servirà per “retre homenatge als antics alumnes, molts dels quals ja no hi són”. Carme Botifoll ha qualificat aquest concert “d’iniciativa molt maca” i la lloat “el punt de trobada entre la música amb moltes altres activitats, com és la tasca social que realitza el Servei d’Acompanyament en el Dol”.

 

Isabel Sanceledonio ha animat a tothom a assistir a un musical que serà “molt especial” i en qual tenim posant “moltes expectatives”. La presidenta de l’entitat ha subratllat que el musical serà de gran interès perquè, a banda de la seva qualitat musical, farà una visió profunda i crítica de la societat actual, tocant en la trama central la violència de gènere, el bullying, la manca d’oportunitats per a la autorealització personal. Finalment, Sancedelonio ha recordat que el Servei d’Acompanyament en el Dol ha fet 18 anys d’existència “i ja poden dir que hem arribat a la majoria d’edat com entitat”.
 

Un musical per mourà les emocions

 

Al seu torn, Carles Perarnau ha explicat que la idea d’aquest musical va néixer en una jornada de portes obertes de l’Institut Lluis de Peguera, on el mateix Perarnau va escoltar com la l’alumnat explicava alguns dels seus treballs de recerca.  Allà va ser “on vaig escoltar la Mel·lina com explicava la seva passió per la música i el teatre i on la vaig sentir cantar una cançó i vaig quedar meravellat”.  D’aquesta trobada “ha nascut aquest musical, amb música i text de la Mel·lina, que estic segur que mourà les emocions”

 

En el musical Dolça Illa “sis intrèpids actors es van rellevant per transmetre el missatge fent servir la veu, el cant, el cor i la música”. També hi actuaran uns 80 joves de l’Institut Lluís de Peguera i uns 15 joves del ConservatoriMunicipal de Música de Manresa.

 

Malgrat totes les trames dramàtiques que es representen, l’autora –ex-alumna del Lluís de Peguera i violinista del Conservatori de Música - fa traspuar en tota la obra una secreta esperança: la capacitat del ser humà de prendre consciència de la seva situació i alliberar-se, sortir de l’illa on s’ha tancat el personatge. Una inspirada música fonamenta les escenes amb una sensibilitat musical suprema.

 

Tendresa, alegria, ràbia i optimisme són emocions que es van desgranant en una exquisida interpretació en directe,  per a quartet de corda i piano integrat per excel·lents i joves promeses.

 

El preu de les entrades tenen un preu únic de 12 euros i es poden comprar de forma anticipada al teatre Kursaal, al servei d’Internet (www.kursaal.cat),  o bé una hora abans del musical, al mateix teatre Conservatori.

 

Documents relacionats

  • imagen