L’Ajuntament de Manresa fa millores de jardineria a diferents espais i parterres de la ciutat

Els treballs han consistit en la substitució de plantes d’estiu per flors d’hivern a diferents espais. També s’han creat dos espais enjardinats nous: al pàrquing del carrer Saclosa i a la plaça Catalunya.


imagen

La regidoria de Qualitat Urbana i Serveis de l’Ajuntament de Manresa ha finalitzat un paquet d’actuacions adreçades a millorar la jardineria a diversos espais i parterres de la ciutat. Les actuacions han consistit en la substitució de flors de temporada d’estiu per plantes d’hivern, principalment “pensaments” (viola tricolor).

Els treballs de substitució s’han realitzat als següents espais:

  • Parterres del carrer Josep Mª Planas
  • Parterre del carrer Divina Pastora ( Davant Hospital General )
  • Rotonda del carrer Oleguer Miró
  • Balcons de l'Ajuntament
  • Parterre placa AVV de la Fontdels Capellans
  • Parterre de la plaça Bages

També s'han fet dos espais nous de flor de temporada a :

  • Escocells del pàrquing al carrer Saclosa,  plantats amb pensaments
  • A les jardineres plaça Catalunya, plantades amb brassica sp. ( cols de jardí )

A la rotonda del carrer Carrasco i Formiguera i carrer Sant Josep s'ha mantingut la planta d'estiu perquè encara és ben florida.


Projecte Viles Florides


El passat mes d´abril, Manresa va entrat a formar part del projecte Viles Florides que té l´objectiu de posar en valor la riquesa natural i paisatgística i promoure la transformació de racons, pobles i ciutats a través de la planta amb flor. Al mes de setembre passat  la ciutat va ser distingida amb tres Flors d'Honor.

 

Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l´actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d´enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

Darrerament, l'Ajuntament està fent funa aposta clara per recuperar espais per a la flor que fa sorgir el color en molts punts de la ciutat, incrementant el nombre de jardineres al carrer i plantant diferents espais amb flor de temporada o arbustiva de flor.

La gestió sostenible dels espais verds també és un dels punts forts de la ciutat. Així, s'han implantat sistemes de reg per tele gestió que permeten optimitzar la utilització dels regs i controlar-ne millor el consum d'aigua. Igualment, s´imposa l´ús de plantes adaptades al medi i amb baixos requeriments hídrics.

 

Ja fa temps que a la capital del Bages s'estan fent accions per afavorir la biodiversitat urbana i anar a un sistema de gestió on es redueixi al mínim l'ús de plaguicides i herbicides. Algunes de les iniciatives en aquest camp han estat la sembra d'escocells amb flors o l´ús de la tècnica d'endoteràpia per a la prevenció de plagues de l'arbrat.


Pel que fa a la promoció de la participació, enguany s'ha celebrat el segon concurs de balcons del Barri Antic amb un destacat èxit de participació. En el marc d'aquest concurs es va fer a la plaça Major un taller de plantació de jardineres que va ser molt participat. També s'ha continuat amb les plantades populars en diferents barris de la ciutat.


La distinció de Viles Florides és un reconeixement a aquesta trajectòria i un repte per seguir millorant i posant en valor el verd i la flor, per fer de la capital del Bages una ciutat amable, bonica i saludable tant per als seus ciutadans com pels visitants.

 

Documents relacionats

  • imagen