El secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat visita Manresa

Pere Torres,  s’ha reunit amb l’alcalde, Valentí Junyent, i ha fet una passejada per la Ruta Ignasiana per conèixer el projecte Manresa 2022 i l'oferta turística del municipi.

imagen

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Torres, ha visitat Manresa per conèixer el projecte del Camí Ignasià i la Manresa 2022 a més de l’oferta turística del municipi.

La visita ha començat amb una trobada amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, a les set del vespre al Consistori. Ha aprofitat l’estada a l’Ajuntament per signar el Llibre d’Honor de la ciutat i ha visitat el Saló de Sessions, on es van acordar les Bases de Manresa, i la galeria de Manresans Il·lustres.

A continuació, el secretari d’Empresa i Competitivitat, ha visitat l’oficina de turisme per conèixer el Pla director Manresa 2022 de la mà de la  regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós. Per mostrar de primera mà la Manresa ignasiana, han  seguit el tram de Camí Ignasià que passa pel centre històric de Manresa,  acompanyats  del regidor de Cultura, Ciutadania, Barris i Serveis Urbans, Joan Calmet; del gerent municipal, Francesc de Puig; i de la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves.

La comitiva s’ha aturat a la Capella de Sant Ignasi Malalt, testimoni de les dues vegades que va ser acollit per la família Amigant quan va caure malalt durant la seva estada a la capital del Bages; al Pou de la Gallina; i a la capella adjacent, on hi ha el retaule que explica el miracle que va succeir l’any 1602 quan Sant Ignasi va retornar la vida d’una gallina que havia caigut al pou per tornar-la a la seva propietària, una nena de 14 any. Per acabar, i sense que estigués previst, han visitat el Centre d’Interpretació del Carrer del Balç, un carrer medieval singular a Catalunya.

El projecte de “Sant Ignasi a la ciutat de Manresa” és una iniciativa que compta amb el suport dela Generalitatde Catalunya, a través dela Direcció Generalde Turisme. El projecte es va seleccionar entre més de 100 propostes presentades pels municipis.

Documents relacionats

  • imagen