La campanya per a la consulta ciutadana sobre el futur del Conservatori arrenca dimarts amb una exposició i una sessió informativa

L’Auditori de La Plana de l’Om acull a les 7 de la tarda una exposició i una sessió informativa amb diferents experts que donaran a conèixer els diferents arguments d’una decisió que la ciutadania votarà els dies 10 i 11 de maig

El proper dimarts 22 d’abril, a les 7 de la tarda, arrenca a l’Auditori de la Plana de l’Om la campanya informativa sobre la consulta ciutadana que ha decidir el futur del Teatre Conservatori, que es farà els dies 10 i 11 de maig a Manresa coincidint amb la celebració de l’ExpoBages als carrers de la ciutat. 

La primera actuació de la campanya és l’estrena d’una exposició i una sessió informativa amb la participació de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, regidors i diferents experts que intervindran per donar a conèixer les implicacions que el planejament prevegi o no la continuïtat de l’edifici del Conservatori i l’ampliació de la plaça de Sant Domènec, amb l’objectiu de fer que els ciutadans es facin una idea dels arguments urbanístics, patrimonials, funcionals i econòmics d’aquesta decisió. 

La sessió informativa preveu la participació de l’alcalde de Manresa, Valenti Junyent; del regidor d’Urbanisme i Paisatge, Ramon Bacardit; i de la regidora de Participació Ciutadana, Àuria Caus, que conduirà l’acte. 

Intervindran també Mauro Mas, arquitecte responsable del POUM, que explicarà el que preveu el POUM; Valentí Oviedo, director de l’Auditori de Barcelona, que parlarà sobre el funcionament del teatre; Nuria La Plaza, representant de IANUA Arquitectes SCP, que farà una explicació sobre el patrimoni que representa el teatre Conservatori; Ramon Nieto, arquitecte municipal, que donarà a conèixer els costos de rehabilitació del teatre; i Xavier Fabré, representant de Dilme i Fabré arquitectes, que explicarà els costos d’un nou teatre. 

Visites guiades i bustiada d’un fulletó informatiu 

A banda d’aquesta sessió informativa i l’exposició -que es podrà visitar de dilluns a dissabte de 11.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.30 h- la campanya preveu visites guiades, un debat públic i la bustiada d’un fulletó informatiu per totes les llars de la ciutat. 

El cap de setmana de la setmana vinent es faran unes visites guiades al Teatre Conservatori que permetran descobrir els racons amagats d’aquest edifici. Seran visites gratuïtes i obertes a tothom que s’han programat per al divendres 25 d’abril, de 18.00 a 20 h, i dissabte i diumenge, 26 i 27 d’abril, de 10.00 a 14.00 h. En el cas que fos necessari, està previst repetir aquetes visites guiades algun altre cap de setmana abans del de la consulta. 

La consulta sobre el futur del Conservatori ha estat convocada per sotmetre al debat ciutadà i a la participació dels manresans quin tractament ha de donar el nou Pla d’Ordenació Urbanística de Manresa (POUM), actualment en fase d’elaboració, al futur d’aquest equipament que històricament ha estat qüestionat pels planejaments urbanístics de la ciutat. La pregunta que se sotmetrà a votació és “Creu que el nou Pla General ha de preveure una ampliació de la Plaça Sant Domènec, sense l’edifici del Teatre Conservatori?