Manresa acull aquest diumenge les semifinals de la Copa Catalana de Korfbal

La competició d’aquest esport mixt i amb certes similituds amb el bàsquet tindrà lloc al Complex Vell Congost, amb la participació dels clubs CK Montcada, CK Vallparadís, KC Barcelona i CK Castellbisbal.


imagen

El Complex Vell Congost de Manresa acollirà aquest diumenge, 17 de desembre, les semifinals de la Copa Catalana A de Korfbal, amb la participació dels clubs CK Montcada, CK Vallparadís, KC Barcelona i CK Castellbisbal. Aquest esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa.

 

El quadre d’enfrontaments ha quedat de la següent manera:

 

11.00h: Semifinal 1: CK Montcada A – K. Ass. Vallparadís A
12.30h: Semifinal 2: KC Barcelona A – CK Castellbisbal A

 

La final d’aquesta categoria A, així com les de les categories B i C es disputaran el dia 24 de febrer de 2018 al’Illa Esportiva de Castellbisbal.

 

Durant la jornada d’aquest diumenge s’habilitarà un espai per poder comprar samarretes i braçalets de la selecció catalana de korfbal, merchandising que també es podrà adquirir per les festes de Nadal, tot enviant un e-mail a administracio@korfbal.cat

 

El Korfbal, l'únic esport d'equip mixt del món

 

El korfbal, o corfbol, és l'únic esport d'equip mixt del món, i va a arribar a Catalunya l'any 1980. És un esport d'equip jugat entre dos equips que cerquen introduir una pilota dins d'una cistella de color groc. Els equips són formats per quatre homes i quatre dones, i l'àrea de joc es divideix entre les zones d'atac i defensa. El Korfbal, tot i que pot mantenir certes similituds amb el bàsquet, de fet es considera una evolució del ringboll suec (ringball en anglès) amb influències d'aquest.


El Korfbal es basa en unes regles del joc on destaquen els principis de la cooperació, la no-violència, la no especialització, l'habilitat i la coeducació. És un dels exemples més clars de les possibilitats d'evitar la segregació per sexes a l'esport.


Els països on tradicionalment s'ha practicat més són Bèlgica i els Països Baixos, països que copen les dues primeres posicions de tots els campionats del món absoluts que s'han disputat fins a la data. En l'actualitat, el corfbal es practica activament arreu del món La Federació Internacional compta amb 59 federacions nacionals afiliades. És un esport reconegut pel Comitè Olímpic Internacional (COI) tot i que no forma part del programa olímpic.

 

Terrassa, ciutat pionera a Catalunya

 

L'any 1980 van néixer els dos primers equips en dos col·legis de Terrassa: el Liceo Egara i el Pere Viver. L'any 1985 es va començar a disputarla Lliga Catalanade primera divisió, que va guanyar el ja desaparegut CK Egara'85.

 

L'any 1982 apareix l'Associació Catalana per ala Promociói Pràctica del Korfbal (ACPPK), la primera associació d'aquest esport a Catalunya. L'any 1990 el korfbal és reconegut per la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i el 1999 l'ACPPK es transforma en Unió Catalana de Korfbal. Aquesta nova associació obté l'estatus de membre provisional dela Federació Internacionalde Korfbal (IKF) l'any1997, al'assemblea que es va celebrar a Lahti (Finlàndia).El dia 9 de juliol de 2004la UCKes converteix en l'actual Federació Catalana de Korfbal a la Casa Museu Alegre de Sagrera de Terrassa,amb 24 entitats fundadores. El reconeixement internacional definitiu s'aconsegueix a l'assemblea que la Federació Internacional de Korfbal (IKF) va celebrar a Terrassa el 29 d'octubre de 2005. La Federació Catalana de Korfbal ha estat la primera Federació Catalana d'un esport reconegut pel Comitè Olímpic Internacional (COI) en obtenir el reconeixement internacional.

 

L'octubre de 2012, Barcelona acollí el Mundial sots 23 de korfbal, el primer organitzat a Catalunya.

 

A Catalunya es disputen la Lliga Catalana de korfbal i la Copa Catalunya de Korfbal. Actualment en actiu hi ha tres divisions de categoria sènior (Lliga Nacional, Segona divisió i Tercera divisió), una de categoria júnior i diverses més de territorials en diferents categories inferiors: cadet, infantil i aleví. El vigent campió de Lliga és el Korfbal Club Barcelona i el campió de Copa Catalana és el CK Vallparadís.

 

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen