Obre portes una botiga de roba de segona mà per a persones usuàries de serveis socials i la població en general

El nou establiment “Roba amiga”, situat a la plaça Infants, treballa en coordinació amb la regidoria d’Acció Social i es dedica a recollir roba i complements, que ofereix a usuaris de serveis socials i també a tot tipus de públic a preus assequibles. L’acte de presentació es farà demà a la tarda.

imagen

 

Demà divendres obre portes al públic la nova botiga “Roba amiga”, gestionada per la cooperativa Solidança. Es tracta de la mateixa entitat que gestiona els contenidors de color taronja a la ciutat, que són als carrers des del 2008. El nou establiment servirà per ampliar el que van obrir fa quatre anys, a la Muralla del Carme, que feia funcions de proveïdora de roba per a persones ateses pels serveis municipals, i hi treballaven dues persones.

 

Aquest espai es va fer petit i ara la cooperativa aposta per donar continuïtat  a aquest servei en un nou espai, situat a la Plaça Infants  11,  a  les antigues dependències de la Cistelleria Bernadich. La botiga comptarà, en una primera fase, d’un espai de 125 m2 per a roba i complements, i en una segona fase, prevista per al febrer,  té previst obrir al públic un espai de venda d’electrodomèstics de segona mà i un altre de formació per fomentar les accions socials i solidàries en el marc de l’economia circular, amb un espai de 200 m2. Aquests projectes suposen l’ampliació de la plantilla fins a quatre persones.

 

L’establiment treballa en coordinació estreta amb la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Manresa i proporciona roba a persones usuàries de serveis socials. Tot i així, la botiga ofereix un servei obert a la població general. Realitza una tasca important de recollida de roba usada, complements i petits electrodomèstics, a través de la mateixa botiga o els contenidors carbassa del carrer. s’hi pot comprar roba en molt bon estat a preus de segona mà. A través d’aquesta activitat genera llocs de treball, sempre orientats a col·lectius vulnerables i amb una aposta decidida pel reciclatge i un model d’economia sostenible.

 

L’acte de presentació de l’establiment tindrà lloc demà divendres, 15 de desembre, a les 6 de la tarda. Hi assistirà la regidora d’Acció Social i Cooperació, Àngels Santolaria, juntament amb diversos membres de Solidança entre els quals el seu president, Josep Maria Fisa; la directora general, Isabel Gimeno; i la responsable de botigues, Maria Jesús Pérez. El projecte també té el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

 

Solidança és una associació sense afany de lucre creada el 1997 i dedicada a la inserció sociolaboral i la formació professionalitzadora de persones en situació de vulnerabilitat social. Promou la inclusió i la sensibilització de l’entorn vers les persones amb dificultats per trobar feina i vers el medi ambient.

 

Complementàriament, realitza campanyes i accions de sensibilització amb l'objectiu de reduir la generació de residus i millorar la seva reutilització i revalorització, per la millora de la sostenibilitat social i l’ambient.

Documents relacionats

  • imagen