Manresa presenta la 7a edició de la Sant Silvestre, cursa atlètica dedicada en memòria de Dolors García

Tindrà lloc el dia 26 de desembre a les 11 del matí. El recorregut serà de 5 milles (8 quilòmetres). Les inscripcions es poden fer a través del web www.cube.cat o als gimnasos CUBE i DUO.   

imagen

Amb el final d’any arriben les tradicionals curses populars dels nassos i de Sant Silvestre arreu de Catalunya, una manera d’acabar l’any fent esport i, de passada, fer passar una mica el fred. A Manresa, organitzada pel Grup Cube i amb el suport de l’Ajuntament, continuarà aquesta tradició celebrant la 7a Sant Silvestre que, a partir d’aquesta edició, durà el nom de Memorial Dolors García, en record a l’entrenadora manresana que va morir l’estiu passat a causa d’un accident quan anava en bicicleta.

 

Els detalls de la nova edició d’aquesta prova atlètica popular han estat presentats aquest matí pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; i el representant del Grup Cube,  Lluis Serracarbassa. Hi ha assistit també José Garcia, pare de la Dolors García; Antoni Sorroche, del Grup Sorroche; i Jordi Casas i Alba Arevalo, del Concessionari Autotransversal, empresa patrocinadora de la cursa. 

 

Jordi Serracanta ha tingut paraules d’agraïment a totes les persones i empreses que fan possible aquesta prova atlètica i ha posat en valor “la voluntat de recordar la Dolors Garcia i el fet que tothom vulgui sumar-se en aquest escalf a la família”. El regidor ha fet una crida a la participació per “donar suport a aquest homenatge i acabar l’any fent esport”.

 

Al seu torn, Lluís Serracarbassa ha agraït el suport de la família de Dolors García i de l’empresa Autotransversal en aquesta prova esportiva, així com també altres empreses col·laboradores que contribueixen a fer-la possible. El responsable de l’organització ha ressaltat que “el fet que la Dolors García era una persona molt coneguda i estimada a la ciutat ha fet que aquesta prova tingui el suport i la col·laboració de tots els clubs de la ciutat: Ateneu les Bases, Vela, Club Gimbe, Piscines Muncipals i Nat’s.

 

La prova es disputarà dimarts de la setmana vinent, 26 de desembre, a les 11 del matí. Com en les darreres edicions la cursa té un recorregut de cinc milles (8 quilòmetres) a l’entorn del polígon dels Trullolls i el barri de Viladordis. La sortida es farà des del carrer Agustí Coll,18, atocar al Club de Fitness Cube, als Trullolls.

 

Els atletes es podran inscriure via online fins al dia 24 de desembre a través de la pàgina web www.cube.cat, seguint l’enllaç que fa referència a la Cursa Sant Silvestre. També és possible fer la inscripció de forma presencial als dos centres del Grup Cube, Cube Fitness Club i Club Duo. Els preus d’inscripció és de 16 euros (públic en general) i 14 euros per als abonats del Grup Cube. El mateix dia de la cursa també hi haurà inscripcions a un preu de 20 euros.

 

De moment, entre els esportistes destacats de la cursa ha confirmat l’assistència Oussama Chouati –guanyador en cinc edicions d’aquesta prova en la prova masculina- i la manresana Txell Calduch, que hi participarà per primera vegada. També és prevista la participació de la germana, el germà i la parella de la Dolors García, Eli García, Eloi García i Mario Torres.  

 

Tots els inscrits rebran una dessuadora de regal en el moment de recollir el dorsal amb xip, i en acabar la cursa, un sèrie d’obsequis, cortesia dels diversos col·laboradors d’aquesta prova.

 

Homenatge a Dolors Garcia


Abans de l’inici de la cursa, es farà un acte d’homenatge a Dolors Garcia, durant el qual seran presents alguns alumnes i professors de l’escola Joncadella que s’ha volgut afegir a aquest Memorial, i el grup de running que la Dolors Garcia portava des de feia molts anys, amb sortides cada dijous a les 19.30 h. des de les instal·lacions del Cube.

 

A banda dels trofeus als tres primers classificats en les categories masculines i femenines, també hi haurà un nou trofeu, el Premi Dolors Garcia, on cada any es premiarà un dels valors que ella sempre havia cultivat i defensat en el seu dia a dia: el companyonia, l’esforç, l’amistat i la constància.

 

Dolors García va morir l’estiu passat en un accident de bicicleta a la carretera del Rassos de Peguera, a l’edat de 39 anys. Durant 7 anys va ser monitora del Cube, i anteriorment també ho havia estat del Viasport. Temps enrere també havia fet de cheerleader al bàsquet Manresa. Durant la seva trajectòria professional feia classes de spinning, pilates i running al Cube durant les tardes, i els matins treballava de professora d'educació física a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada.  

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen