L’Ajuntament de Manresa i Ecovidrio engeguen una campanya per impulsar el reciclatge de vidre durant el Nadal

La iniciativa consisteix en la instal·lació d’un contenidor de vidre, decorat amb motius nadalencs, a la plaça del mercat Puigmercadal. Els manresans que hi portin 3 envasos tindran un obsequi i podran participar en el sorteig de diversos premis.

imagen

L'Ajuntament de Manresa en col·laboració amb Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, posen en marxa durant les Festes de Nadal la campanya de sensibilització "Després del brindis i el torró, el vidre al contenidor", per promoure el reciclatge de vidre entre la ciutadania.

 

Per aquest motiu es col·locarà un contenidor decorat amb motius nadalencs als voltants del mercat de Puigmercadal. A més, es col·locaran cartells i es repartiran fullets informatius a les parades del mercat, amb diferents missatges sobre el reciclatge de vidre.

 

Com a part de la campanya, es farà una crida a la participació ciutadana mitjançant una acció el dimecres 3 de gener al matí, en la qual una parella d’informadors ambientals serà present a la zona per fer tasques d'informació i sensibilització. Durant aquesta jornada, tothom qui porti 3 envasos de vidre tindrà un obsequi i entrarà al sorteig de 10 miniglús i un val de 100 € per bescanviar en compres a les parades del mercat.

 

L'objectiu és conscienciar sobre la importància del reciclatge d'envasos de vidre durant aquesta època d'augment del consum i incrementar la taxa de reciclatge de vidre.

 

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

 

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals.

 

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre triturat - vidre reciclat - en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la natura, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació, s'estalvia energia i s’evita el creixement dels abocadors.

 

Dades de reciclatge de vidre a Catalunya

 

Segons les últimes dades oficials de 2016, els catalans van reciclar un total de 143.120 tones d'envasos de vidre, el que suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 19 quilograms d'aquest material, que equival a 73 envasos de vidre.

 

Catalunya compta amb una mitjana de 207 habitants per contenidor, un parc total de 36.400 contenidors per als residus d'envasos de vidre instal·lats a tot el territori.

 

Dades de reciclatge de vidre a Manresa

 

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2016, els ciutadans de Manresa van reciclar un total de 1.084 tones de residus d'envasos de vidre. Això suposa que cada manresà va reciclar una mitjana de 14,5 quilograms de vidre, uns 55 envasos de vidre per persona.

 

Respecte a la taxa de contenerització, Manresa se situa amb una mitjana de 354 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 211 contenidors per als residus d'envasos de vidre instal·lats al municipi.

 

Sobre Ecovidrio

 

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, des de 1998. La companyia s'encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge: iniciatives de sensibilització, recollida selectiva, transport i tractament de residus d'envasos de vidre i la seva posterior comercialització.

 

Ecovidrio proporciona un servei públic i universal per al ciutadà i posa a disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com econòmica.

 

En l'actualitat, un total de 8.000 companyies envasadores fan possible, a través de la seva aportació, el sistema de reciclatge. Els sectors integrats en Ecovidrio representen més del 3% del PIB espanyol i comercialitzen el 99% dels envasos de vidre.

Documents relacionats

  • imagen