Inauguració Manresa Capital Cultural 2018

El proper dissabte, 20 de gener, tindrà lloc la inauguració de Manresa Capital Cultural 2018, amb actes a l'Ajuntament, al carrer, i l'espectacle Pas, al Kursaal, en dues sessions (19 i 21 h)

Dia:19/01/2018
Hora: A partir de 2/4 de 6 de la tarda
Lloc: Ajuntament de Manresa / cervavila pel carrer / teatre Kursaal
Descripció

PROGRAMA ACTE INAUGURAL

Dissabte 20 de gener 2018

 

ESPECTACLE ‘PAS’. Teatre Kursaal

18.45 h Acreditació periodistes

19.00 h 1r passi espectacle

20.30 h Actuació colla Tirallongues

21.00 h 2n passi espectacle

 

ACTES PREVIS. Diversos punts de Manresa

17.30h Acte institucional amb autoritats. Saló de Sessions de l’Ajuntament

Parlaments institucionals i actuació de Manel Camp (piano), Montserrat Circuns (dansa) i Montserrat Mas (conducció i recitació textos). Sota la direcció d’Enric Llort

 

18.00h Cercavila de tastets cultural. Inici Plaça Major

Plaça Major: Diables i Tabalers de Xàldiga

Plana de l'Om: Espectacle de dansa Cops de Vida (Escola de ballet Olga Roig)

Plaça Sant Domènec: Dracs del correfoc de Manresa

Passeig/Pati del Kursaal: Geganters de Manresa

 

Per fixar entrevistes és necessari fer petició prèvia


--------

 

El proper dissabte 20 de gener tindrà lloc al Teatre Kursaal de Manresa l’acte inaugural de Manresa de Capital de la Cultura Catalana 2018, que té com a lema “Ponts de cultura”. Amb l’espectacle teatral “PAS”, s’obre el programa d’activitats culturals que, durant tot l’any, posaran en valor la cultura i el patrimoni de la capital del Bages i la seva comarca.

 

La inauguració de Manresa CCC’18 es desenvoluparà a l’Ajuntament, als carrers de la ciutat i al Teatre Kursaal. Les celebracions començaran a les 17h.30 hores, amb l’acte institucional al Saló de Sessions de l’Ajuntament, que inclourà també diverses actuacions. Posteriorment, començarà a les 18 hores un cercavila a càrrec dels Tabalers de Xàldiga, que conduirà la comitiva pels tasts de cultura previstos en diverses places emblemàtiques de la ciutat, i finalitzarà el seu recorregut al Teatre Kursaal, on tindrà lloc l’espectacle inaugural PAS (19 i 21 hores).

 

També les sis escultures ‘customitzades’ per sis artistes manresans que conformen el projecte “PONTS” es podran veure al llarg de tot el passeig Pere III, abans que itinerin durant l’any per tota la ciutat.

 

Els actes d’inauguració comptaran amb la presència de Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana; l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent; la regidora de Cultura, Anna Crespo, i d’altres personalitats del món polític, social, econòmic i cultura de Manresa.

 

“PAS”: entreteixint ponts de cultura

 

“PAS”, l’acte d’arrencada de Manresa CCC’18, és un espectacle inèdit, únic, molt contemporani i creat per a l’ocasió, que gira entorn la simbologia del pont, concepte que relliga totes les activitats del programa anual d’activitats i esdeveniments culturals que previstes durant el 2018.

 

Sergi Ots s’ha fet càrrec de la direcció artística de l’acte. Ots ha estat responsable, entre d’altres, de la direcció escènica de "Mar de foc", l’espectacle de cloenda de la Fira Mediterrània 2017 de la mateixa ciutat.

 

Preguem que confirmeu l'assistència