L'Ajuntament se suma a l'organització de les Festes de Sant Ignasi per reforçar el projecte Manresa 2022

S'uneix a l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants i a la Fundació La Cova, amb activitats atractives que lliguen el projecte ignasià i les activitats tradicionals de la festivitat.

imagen

L'Ajuntament de Manresa ha fet avui, al Parc de la Seu, la presentació dels actes que organitza, per primer cop, dins les festes de Sant Ignasi, que se celebren entorn del 31 de juliol, el dia de la festivitat de Sant Ignasi de Loiola.

Hi han assistit el regidor de Cultura, Joan Calmet; la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós; el director de la Fundació La Cova, Ramon Sanllehí; el coordinador del nou cicle musical “Sons del Camí”, Albert G. Galbany; i el president de l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants, Josep Tobeña, acompanyat de Dolors Puigbertran;

Les Festes de Sant Ignasi tenen el seu origen el 1622, l’any de la canonització del pelegrí i del centenari de la seva estada a Manresa (el març de 1522). Tradicionalment han estat organitzades per l’associació de comerciants amb diverses activitats dins del Centre Històric i La Cova de Sant Ignasi, oferint misses en diversos llocs ignasians.

Aquest any, l’Ajuntament s’ha afegit al programa d’actes de la festa organitzant un seguit d’activitats culturals i turístiques, que s’aniran incrementant en els propers anys amb la intenció de potenciar la festa, fer-la més atractiva i estendre’n la difusió i la participació. Una actuació que té com a objectiu reforçar la Manresa ignasiana i el projecte Manresa 2022.

El cicle musical ignasià “Sons del Camí”

En aquest context de les Festes de Sant Ignasi i en el marc del programa cultural Manresa 2022, s’estrenarà aquest any un cicle musical ignasià de músiques místiques i espirituals. Es tracta d’una sèrie de tres concerts a la fresca que es fan els dies 28, 29 i 30, partir de les 10 del vespre al Parc de la Seu. Hi haurà un quart concert, el dia 31, que es farà a la Cova de Sant Ignasi, també dins d'aquest cicle de concerts.

El primer concert, el dia 28, serà el d’ Ànima. Orient-cat, és un grup acústic que interpreta música tradicional medieval catalana mesclada amb música d’Orient, de Turquia i de l’Índia. El dia 29 tocarà Spirit Bird, que combina el violí barroc, percussions i guitarra. Per últim, The Yoga Music Project, oferirà el dia 30 un concert de música clàssica índia, basada en instruments tradicionals com el sitar, el bansuri i la tabla.

A banda, hi haurà un quart concert que es farà a la Cova, el dia 31, a càrrec de la coral filipina. 

Igualment, formen part del programa d’actes de l’Ajuntament per a aquestes festes les visites guiades a l’entorn ignasià o el primer festival de teatre de petit format al Carrer del Balç, “A pell”.

A més a més, el dia 31 de juliol, tots els Ignasis tindran entrada gratuïta a diversos equipaments de la ciutat com el Carrer del Balç, les piscines municipals, l’Ateneu les Bases i el Museu de la Tècnica, i també es farà públic el logo guanyador del projecte Manresa 2022.

Aquests actes se sumen als que organitzen cada any la Fundació La Cova i l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants, com visites guiades pel carrer Sobrerroca, el concurs d’aparadors, el mercat agrari, el mercat de Sant Ignasi o el sopar a la fresca que es fa l’últim dia, entre moltes altres activitats.

Documents relacionats

  • imagen