RESUM PLE MUNICIPAL. L’Ajuntament de Manresa aprova el Pressupost 2018, dona llum verd al nou Pla de Joventut i concedeix la medalla de la Ciutat a Flors Sirera

El Ple Municipal va aprovar ahir el Pressupost general de l’ajuntament de Manresa per al 2018. També va acordar la concessió de la Medalla de la Ciutat al Mèrit de la Solidaritat a Flors Sirera, va aprovar el Pla de Joventut de Manresa 2018-2021, va donar llum verd al projecte d’instal·lació de gespa artificial al camp municipal de Mion-Puigberenguer, i va iniciar els tràmits per donar el nom de la periodista Irene Polo a un carrer proper a l’avinguda de Pirelli.

imagen

El Ple Municipal del mes de gener, el primer de l’any, va servir per aprovar el Pressupost general de l’Ajuntament per al 2018, que s’eleva a 87 milions d’euros. Després de l’exposició al Ple, per part del regidor Josep Maria Sala, de la proposta de comptes, que ja s’havien presentat públicament, i del debat entre els grups, la proposta va ser aprovada per 15 vots favorables (els de l’equip de govern, format per CDC i ERC), 5 en contra (els dels grups de CUP i C’s) i 5 abstencions (PSC, DM i el regidor no adscrit Miquel Davins).

 

Els vint-i-cinc regidors que formen el Ple també van acordar, per unanimitat, atorgar la Medalla de la Ciutat al Mèrit de la Solidaritat a Flors Sirera Fortuny, cooperant manresana de Metges pel Món que va ser assassinada el gener de 1997 a Rwanda. Després d’una intervenció de Josefina Farrés, membre de l’entitat Inshuti, i de la presentació del dictamen per part de la regidora Àngels Santolaria, tots els grups van expressar el seu suport a la proposta. És la primera Medalla de la Ciutat al Mèrit de la Solidaritat que es concedeix a l’Ajuntament de Manresa, i properament s’organitzarà un acte solemne de concessió.

 

Un altre punt destacat va ser l’aprovació del Pla Local de Joventut de Manresa 2018-21, el document que regirà les polítiques en aquest àmbit durant els propers anys. La regidora Anna Crespo va fer l’exposició de la proposta, a la qual van votar favorablement 22 dels 25 regidors, tots els que formen el Ple llevat de la CUP que es va abstenir.

 

Un altre punt de l’ordre del dia va ser donar compte de la resolució d’alcaldia per la qual s’obre el procés per donar el nom d’Irene Polo i Roig, periodista i publicista catalana, a un carrer situat entre prop de l’avinguda de Pirelli de Manresa. Al Ple també es va acordar, amb el suport de tots els grups, tirar endavant el projecte de millora i instal·lació del camp de futbol municipal del barri de Mion-Puigberenguer.

 

El ple de gener també va servir per aprovar la plantilla de personal al servei de l’Ajuntament per aquest any, així com les retribucions del personal. Igualment, el Ple va aprovar l’afiliació de l’Ajuntament a l’Agència Catalana de Turisme i l’adhesió a les marques Arts i Cultura, i Ciutats i Vites amb caràcter. Finalment, també es va votar favorablement a la proposició del grup municipal de la CUP per instar la Generalitat de Catalunya a combatre la situació d’emergència social.

Documents relacionats

  • imagen