Més de 600 alumnes de Manresa expressen els seus desitjos per prevenir els conflictes en la mostra "Un Mar de Pau"

Del 2 al 28 de febrer es podrà visitar l’exposició “Un Mar de Pau” a la Biblioteca de l’Ateneu Les Bases que s’inaugurarà el mateix divendres dia 2 a les 6 de la tarda amb un contacontes on els infants seran els protagonistes.

imagen

Més de 25 grups, més de 600 infants, van reflexionar sobre els seus drets, posant una atenció especial als infants refugiats del món. Aquestes reflexions i desitjos queden recollits en l’exposició “Un Mar de Pau”, que es podrà veure a la Biblioteca de l’Ateneu les Bases a partir de demà, divendres 2 fins al 28 de febrer.

 

La mostra és el resultat del treball que es va realitzar a les escoles  de Manresa en solidaritat amb la infància refugiada. L’activitat es va emmarcar en la Setmana dels Drets dels Infants que es va celebrar el passat mes de novembre i durant la qual 15 escoles de Manresa van realitzar l’activitat ‘Un Mar de Pau’ amb alumnes de 4t de primària.

 

Un mar d’amistat, diàleg i solidaritat

 

Les aportacions dels alumnes participants van ser tan interessants i ben treballades que, part de les seves idees i manifestos s’han recollit en plafons que expliquen la voluntat dels nens i nenes d’acollir i defensar els drets de les persones entre tots i totes. Els infants han omplert el mar d’amistat, diàleg i solidaritat i han demanat treballar per evitar que el mar sigui dolor i mort.

 

L’activitat es va realitzar mitjançant dinàmiques i tallers de manualitats organitzats prèviament a cada escola i després es va organitzar una activitat conjunta i de posada en comú al Passeig de Manresa. Cada escola va presentar el seu manifest i el recull d’aquests és el material que es presenta a l’exposició “Un Mar de Pau”.

 

Inauguració de la mostra, demà

 

La inauguració tindrà lloc demà, divendres 2 de febrer a les 6 de la tarda a la mateixa Biblioteca de les Bases i tindrà uns protagonistes molt especials, ja que anirà a càrrec dels infants de 4t de primària de l’Escola Puigberenguer que narraran el conte “El viatge de Heva”, relacionat amb la infància refugiada i que han elaborat ells mateixos. Es complementarà amb altres històries de pau a càrrec de Maria Navarrete.

 

Aquesta exposició és fruit del treball conjunt de les regidories d’Ensenyament, Inclusió Social i Cooperació, de l’Ajuntament de Manresa que expressen una satisfacció molt especial per presentar aquesta exposició la setmana que se celebra el Dia Internacional per la NoViolència i la Pau a les escoles. Una vegada més, es posa en relleu el treball per la convivència i l’educació en valors que es fa des dels centres escolars.

 

Aquestes activitats també s’inclouen en el catàleg de recursos educatius que ofereix la Casa Flors Sirera per promoure la Cultura de la Pau. En el desenvolupament d’aquestes activitats, es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

L’organització vol fer un agraïment molt efusiu a les escoles participants, que pel que fa a l’exposició, han estat: Bages, FEDAC Manresa, Joviat, Ave Maria, La Flama, La Font, La Salle, La Sèquia, L’Espill, Mare de Déu del Pilar, Muntanya del Drac, Oms i de Prat, Renaixença, Sant Ignasi, Vedruna Manresa. I també agrair el conte tan bonic a l’Escola Puigberenguer.

Documents relacionats

  • imagen