La nova rotonda de la Bonavista s’asfaltarà aquest cap de setmana i entrarà en funcionament el proper dilluns

La plaça de la Bonavista afronta la darrera fase de les obres. Si el temps ho permet, l’àmbit de la Bonavista i els seus accessos s’asfaltaran entre divendres 16 i diumenge 18 i la rotonda entrarà en funcionament en la seva totalitat el dilluns dia 19 de febrer. Diumenge, es tallarà al trànsit tot l’entorn de la plaça per dur a terme els treballs de pavimentació de la rotonda (en cas de pluja, seria el proper dimecres, Festa de la Llum).

imagen

A partir del proper dilluns, 19 de febrer, un cop s’hagin acabat els treballs d’asfaltatge que es duran a terme divendres i diumenge, els vehicles podran transitar de manera completa per l’interior de la rotonda de la Bonavista, que tindrà els dos carrils de circulació definitius. Des d’aleshores, els treballs se centraran a acabar les zones de vianants. La culminació definitiva de les obres serà el cap de setmana del 17 i 18 de març, quan es farà un acte d’estrena obert a la ciutadania.

 

A partir de dilluns, començaran a funcionar els nous passos de vianants més propers a la rotonda, i el nou sistema de semaforització.

 

Els darrers treballs a la calçada de la  Bonavista i les afectacions a la mobilitat seran els següents:


1. Divendres 16 de febrer de 8 a 19h. Pavimentació de carrers:

 

  • Carrer Mossèn Jacint Verdaguer (tram entre carretera del Pont de Vilomara i carrer Bisbe Comas, actualment tancat per obres). No afecta la mobilitat viària.

 

  • Carrer Bisbe Comas (tram més proper a la carreta de Vic). El carrer Bisbe Comas estarà tallat al trànsit. Desviament per la plaça Bonavista, carretera del Pont de Vilomara i carrer Mossèn Jacint Verdaguer (ja pavimentat).

 

  • Carretera de Santpedor. Tram entre el carrer Sant Antoni Maria Claret i la plaça Bonavista. La  carretera de Santpedor quedarà tallada al trànsit entre la Bonavista i el carrer Sant Antoni Maria Claret en ambdós sentits de circulació. El trànsit que baixi per la carretera de Santpedor es desviarà pels carrers Sant Antoni Maria Claret i Pare Clotet en direcció a la carretera de Vic.

 

2. Diumenge 18 de febrer de 7 a 22 h, pavimentació de Plaça Bonavista i accessos:

 

El diumenge dia 18 de febrer es farà l’asfaltatge del conjunt de la plaça de la Bonavista i els seus accessos. També s’asfaltarà el tram del carrer Mossèn Jacint Verdaguer entre la carretera del Pont de Vilomara i la carretera de Vic.

 

Per tal de dur a terme aquests treballs el trànsit quedarà completament tallat a la Bonavista. Es delimitaran dos àmbits de tancament de l’obra:

 

Al primer àmbit de tancament hi podran accedir només els conductors amb accés a guals. Així doncs, els vehicles que circulin per la carretera de Vic entrant pel pont de Ferro seran desviats pel carrer Indústria. I els que circulin en sentit sortida de la ciutat des de la Muralla es desviaran pel carrer Bilbao. Els vehicles que baixin per la carretera de Santpedor seran desviats pel carrer Sant Antoni Maria Claret i els que pugin pel Passeig es desviaran a la plaça Onze de Setembre. A l’interior d’aquest àmbit només es permetrà l’accés de vehicles de residents.

 

El segon àmbit serà pròpiament el de la plaça de la Bonavista, que estarà completament tallada al trànsit.

 

Per tal d’informar bé d’aquests talls hi haurà personal de suport de l’obra als dos tancaments de la carretera de Vic. També hi haurà suport de la Policia Local des de primera hora del matí.

 

Un cop fet l’asfaltatge es farà el premarcatge de la senyalització horitzontal (pintura a terra).

 

Es preveu que aquests treballs acabin el vespre del mateix diumenge. En aquell moment la Bonavista s’obrirà al trànsit de vehicles en la seva totalitat.

 

En cas de pluja, els treballs es traslladaran a dimecres 21 (Festa de la Llum, festiu).


Vegeu en aquest plànol les afectacions a la mobilitat a l'entorn de la Bonavista el diumenge 18 de febrer 


3. Dilluns 19 de febrer de 22h a 6h (durant la nit de dilluns a dimarts), treballs de senyalització horitzontal de rotonda.

 

La nit del dilluns al dimarts es faran els treballs de pintura de la senyalització horitzontal de l’àmbit de la Bonavista. Mentre durin aquests treballs es faran desviaments del trànsit amb personal de l’obra i de la Policia Local.

 

La carretera de Santpedor, un cop pavimentada divendres, restarà tallada al trànsit en sentit ascendent, entre Bonavista i St. Antoni M. Claret, mentre no finalitzin els treballs d’execució de la vorera. Aquests treballs tenen un termini previst de dues setmanes.

Documents relacionats

Plànol de la mobilitat Bonavista 18 febrer
  • imagen