L'alcalde visita els nois i noies que participen al programa 'Futbol Net' de la Fundació Barça

El programa vol fomentar valors positius a través de l’esport entre els joves de 10 a 14 anys i tindrà continuïtat a partir del 2 de setembre fins a finals d’aquest any. 

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va fer una visita a la seixantena de nois i noies que participen al programa “Futbol Net", ahir a la tarda al Congost, acompanyat del patró de la Fundació FC Barcelona, Ramon Garriga.

"Futbol Net" és un projecte educatiu, que promou la fundació del FC Barcelona, amb l’objectiu d’utilitzar l’esport, concretament el futbol, com a eina d’educació i de reflexió al voltant de valors positius i està adreçat a infants i joves desfavorits. S’adreça a nois i noies de 10 a 14 anys, prioritzant els joves derivats de Serveis Socials i del Centre Obert de l’Ajuntament de Manresa, tot i que també hi participen infants i joves derivats des d’altres entitats socioeducatives.

Els cinc valors sobre els quals s’incideix, considerats fonamentals pel desenvolupament personal de l’individu, són esforç, respecte, treball en equip, humilitat i ambició. Aquests valors es debaten amb els joves abans, durant i després del joc, fomentant així el diàleg. És al voltant de cadascun dels cinc conceptes que es juga una lligueta i l’equip guanyador no és el que marca més gols si no el que millor ha aplicat les normes del valor.

El programa va començar l’1 de juliol i durarà fins el 31 d’aquest mes, tot i que tindrà continuïtat a partir del 2 de setembre, els dimecres i divendres, fins el desembre de 2014. "Futbol Net" va néixer el 2011, amb una prova pilot, i des d’aleshores ha incorporat més municipis any rere any. Aquest és el primer cop que s’aplica a Manresa.

A banda del futbol, que és l’eix principal del programa, també es practiquen altres esports gràcies a la col·laboració desinteressada d’entitats de la ciutat: Beisbol Club Manresa, Manresa Rugby Club, Esport 7 Judo i l’Escola Gimnàstica del Bages (EGIBA). 

Documents relacionats

  • imagen