L’Ajuntament de Manresa atorga beques esportives a gairebé un centenar d’infants i joves de la ciutat

13 clubs manresans han rebut aquesta línia d’ajuts amb la qual la regidoria d’Esports facilita l’accés a l’esport de manera inclusiva per aquells infants i joves que presenten dificultats econòmiques per fer front a les despeses derivades de la seva participació.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha aprovat l’atorgament de 96 beques esportives a infants i joves de la ciutat –en edats compreses entre els 4 i els 17 anys- inscrits en alguna competició esportiva oficial, ja sigui federada o escolar, però que presentaven dificultats econòmiques per fer front a les despeses derivades d’aquesta participació durant el primer quadrimestre de la temporada 2017-2018.

 

Per primera vegada, la regidoria d’Esports va obrir el setembre passat aquesta nova línia d’ajuts amb l’objectiu de facilitar l’esport inclusiu de joves i infants de la ciutat. En aquesta primera edició s’han destinat un total de 9.480 euros, que ha suposat l’aprovació d’una ajuda d’entre 98 i 100 euros a les 96 beques aprovades de les 105 sol·licituds rebudes, el que suposa que se n’han atès el 91% d’aquestes peticions.  

 

Una de les peculiaritats d’aquesta línia d’ajuts és que els beneficiaris són els infants i joves, però aquests són percebuts directament pels clubs on juguen, que actuen com a entitats col·laboradores.

 

Així les 96 beques s’han dirigit a 13 clubs de la ciutat que practiquen 8 disciplines esportives diferents:  Manresa Rugby Club, Club Bàsquet Manresa 2015, Club de Gimnàstica Egiba, ONG Diapo de Suport a la Infància i la Joventut, Unió Esportiva Balconada, Futbol Club Pirinaica, Club Gimnàstic Manresa, Associació Esportiva la Salle, Club Esport 7 Judo, Beisbol Club Manresa, Centre d’Esports Manresa, Club Atlètic Manresa i Club Natació Minorisa.

 

Durant els darrers dies, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i els representants dels clubs esportius de la ciutat estan realitzant la signatura dels convenis que regulen aquest ajuts individuals per a la inclusió esportiva dels joves.

 

Aquest any, en el pressupost de 2018, és previst conjuntament amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, doblar els ajuts en aquest capítol i ampliar el nombre de beneficiaris per continuar fent de l’esport una eina important d’inclusió social.

 

 

Documents relacionats

  • imagen