El Cor Juvenil del Conservatori de Música de Manresa commemora amb un concert el seu 25è aniversari

L’octubre de 1992, el Conservatori de Música de Manresa va fundar el seu cor Juvenil, pel qual al llarg d’aquests 25 han passat centenars de nois i noies. El proper 17 de març, el Teatre Conservatori acollirà un concert per celebrar l’efemèride, al qual participaran cantaires i també excantaires. Les entrades es posaran a la venda a partir de demà dimarts al teatre Kursaal (taquilles i Internet), al preu de 5 euros.

 

imagen

El Cor Juvenil del Conservatori va néixer amb la voluntat que el centre disposés d’un grup vocal de nois i noies per primera vegada. Amb el temps, formar part del cor va esdevenir una assignatura del Conservatori, i actualment, des de fa anys, és obligatòria per als alumnes del grau professional.

 

El Cor Juvenil del Conservatori és un grup que sempre ha generat molta activitat, bon ambient, i il·lusió. Amb aquesta energia es va començar a fer concerts arreu i viatges arreu de Catalunya i també fora, creant vivències musicals molt positives que queden en la memòria de tothom. El Cor va anar creixent fins a arribar a tenir 116 cantaires el curs 2015-16. Actualment és format 79 persones i s’ha repartit en dues seccions, per edats: una de 12 a 16 anys i l’altre a partir de 16 anys.

 

Per celebrar el 25è aniversari, s’ha programat un concert, que tindrà lloc el proper 17 de març, a partir de les 8 del vespre, al teatre Conservatori. Aquesta celebració serà un retrobament amb cantaires i excantaires, als quals es convidarà a participar al final del recital.

 

Les entrades es poden comprar a partir de demà dimarts, 27 de febrer, a les 6 de la tarda, al teatre Kursaal (taquilles o per Internet), a un preu únic de 5 euros.

 

Els detalls d’aquesta celebració han estat presentats avui per la regidora d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; per la directora del Conservatori de Música, Carme Botifoll; pel director del Cor Juvenil, Francesc Vallès; i per dos excantaires del Cor Juvenil, Montserrat Oliveras i Mireia Subirana.

 

Mercè Rosich ha mostrat la seva satisfacció per poder celebrar aquest aniversari d’un Cord  Juvenil que, conjuntament amb el treball global del Conservatori, “és un orgull de la ciutat”. La regidora ha explicat que el Cor Juvenil, al llarg dues dècades i mitja, és i ha estat una escola de formació de persones “no només professionalment sinó també vida”. la regidora ha fet una crida a "omplir el Conservatori per escolar aquest concert commemoratiu".

 

Carme Botifoll també ha posat en valor la trajectòria d’un Cor Juvenil que “és una marca de la casa, una formació emblemàtica que genera empatia i molta il·lusió”. La directora del Conservatori ha afegit que aquesta gran complicitat “ha fet que hagi sobreviscut al llarg de temps temps”.

 

Al seu torn, Montserrat Oliveras i Mireia Subirana han mostrat el seu “orgull” per haver pogut ser molts anys formant part del Cor, “una experiència que ens ha deixat un gran petjada gràcies al munt de vivències viscudes durant tants anys, durant als concerts i viatges fets arreu”. Ambdues –actualment vinculades estretament al món de la música- han agraït el “mestratge” del Francesc Vallès i subratllat la “gran il·lusió de tornar-nos a retrobar per aquest concert d’homenatge”.

 

Finalment, Francesc Vallès ha explicat que el concert del 17 de març al teatre Conservatori “aplegarà entre 150 i 160 cantaires, uns 73 dels dos grups de l’actual Cor i uns 77  excantaires”. Durant  el concert es cantaran cançons que resumeixen els 25 anys de trajectòria “amb un repertori amb música religiosa, profana, d’autors romàntics, música actual, de cinema, i finalitzarem amb el considerem l’himne del Cor Juvenil “El senyor Sant Jordi”, poema de Salvador Espriu musicat per Francesc Vila”.

 

Una llarga trajectòria, amb un repertori divers

 

El Cor Juvenil del Conservatori Municipal de Música de Manresa es va fundar l’octubre de 1992. Per les característiques del grup (nens amb veus blanques i noies entre 12 i 24 anys, que cursen estudis musicals de grau professional), té la possibilitat d’oferir un ampli repertori de tots els estils i èpoques, ja que això forma part de l’educació musical dels seus integrants.

 

Des de la seva fundació i fins avui, aquesta formació ha estat dirigida pel professor del centre Francesc Vallès, i com a cor de Conservatori la raó de la seva existència és bàsicament pedagògica.

 

Com exemple del seu repertori, al marge de la música popular, espirituals negres i cançons de tot tipus, ha interpretat obres de major envergadura com ara: Stabat Mater de J.B. Pergolesi; Four Songs de J. Brahms; A Ceremony Of Carols de B. Britten; Messe Basse de G. Fauré; Liturgical Suite de E. Butler; Laudate Pueri de F. Mendelssohn, entre altres.

 

El Cor Juvenil del CMMM ha ofert concerts a Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Euskadi i Astúries. També a l’estranger, ha actuat a França (Montereau–París, Festival Internacional de Música de Belfort i Laval (Normandia); Ucraïna (Kharkov), Alemanya (Bad Saulgau) o Àustria (Viena). 

Documents relacionats

  • imagen