Demà s’inaugurarà l’exposició de fotografies de Maria Espeus "De l’ombra a la llum" a l’Espai Plana de l’Om

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, la mostra, que es podrà veure fins al 18 de març, consta de 15 retrats de Maria Espeus i 15 fotografies fetes per cinc de les participants al taller de fotografia i paraula, adreçat a dones que han patit violència masclista: Sylvia CR, Núria Casasús, Lia Mestre, Maribel Palma i Mercè Valls.

imagen

Demà, dijous 8 de març a les 6 de la tarda, s’inaugurarà a l’Espai Plana de l’Om en el marc del Dia Internacional de la Dona, l’exposició fotogràfica De l’ombra a la llum, produïda per la Fundació Setba i Photogenic Festival i organitzada per l’Ajuntament de Manresa.

 

De l’ombra a la llum, que es podrà veure fins al 18 de març, consta de 15 retrats en blanc i negre de Maria Espeus (premi de Cultura CoNCA 2017) i 15 fotografies a color fetes per cinc de les participants al taller de fotografia i paraula, adreçat a dones que han patit violència masclista: Sylvia CR, Núria Casasús, Lia Mestre, Maribel Palma i Mercè Valls

 

Cada retrat va acompanyat d’una frase de l’escriptora Rosa Regàs i la resta de fotografies amb frases de les pròpies dones autores.


Fundació Setba i Photogenic Festival

 

Aquesta exposició neix de la col·laboració entre la Fundació Setba i Photogenic Festival. Des de fa anys la Fundació Setba, que treballa amb la cultura com a vehicle d'integració, organitza un taller de fotografia i paraula adreçat a dones que han patit la violència masclista. Es tracta d'un taller impartit per Ventura Camacho que treballa l'apoderament i la millora de l'autoestima de les participants, així com aprendre a expulsar les pors que les impedeixen actuar. La fotografia els serveix com a teràpia.


D'altra banda, el festival de fotografia emergent Photogenic Festival té l'objectiu de promoure la cultura com "un dret de tots i per a tots". I amb aquesta idea va incloure a la seva agenda activitats fotogràfiques vinculades a projectes socials, cada any amb un tema diferent. D'aquí neix la col·laboració amb la Fundació Setba.


Les participants en el projecte són voluntàries sorgides de diverses entitats vinculades a la violència de gènere. Són dones de diferents ètnies i condició social.

Documents relacionats

  • imagen