Manresa celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb una campanya d’informació i sensibilització sobre l’estalvi i gestió de l’aigua

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua que se celebra el 22 de març, s’han programat una sèrie d’actes (exposicions, visites, tallers, etc.) amb l’objectiu d’explicar i aconsellar sobre com estalviar l’aigua i la importància de no malbaratar-la, així com fer-ne una millor gestió tant en l’àmbit privat com en els equipaments públics.

imagen

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua el dia 22 de març, des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manresa es portarà a terme una campanya per conscienciar de la importància de l’estalvi d’aigua. L’aigua és un recurs escàs que no es pot malbaratar, per tant és vital fer-ne una gestió adient, tant en l’àmbit públic com privat i fomentar-ne el consum sostenible. 

 

Per aquest motiu, es repartiran díptics informatius amb consells sobre com estalviar aigua a la llar i també als diversos equipaments municipals (biblioteques, centres esportius, dependències de l’ajuntament, i altres entitats).

 

A més a més, s’han programat una sèrie d’actes per posar èmfasi en els diferents aspectes de la gestió de l’aigua, com l’exposició “Estima l’aigua, cada gota compta” a la biblioteca de l’Ateneu de la Bases, del 21 de març al 3 d’abril.

 

En el mateix espai, el dia 22 de març a les 6 de la tarda, l’entitat el Parc de la Sèquia organitza el taller “I tu, tanques l’aixeta?”, amb  jocs per aprendre com estalviar aigua. Inscripcions a: b.manresa.ab@diba.cat o trucant al tel. 93 515 30 30.

 

També, per part del parc de la Sèquia es proposa una visita a l’estació depuradora d’aigües residuals (l’EDAR) per explicar on va l’aigua de les clavegueres. El dia 24 de març a les 10 del matí. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Per a més informació  http://parcdelasequia.cat/agenda/dia-mundial-laigua-2/

 

La manca d’aigua potable arreu del món és una problemàtica cada cop més alarmant

 

Catalunya està a menys de la meitat de la reserva total d’aigua. Si persisteix la sequera, l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya haurà d’adoptar mesures excepcionals per a garantir l’aigua al país. Arreu del món la manca d’aigua potable és una problemàtica cada cop més alarmant. Per la qual cosa les bones pràctiques en el seu ús són de vital importància.

 

Consells de bones pràctiques

 

És molt important tancar l’aixeta si no es fa servir, reparar-la si perd aigua i instal·lar dispositius que en redueixin el cabal; posar una o dues ampolles plenes de sorra dins la cisterna del vàter si el dipòsit no és de doble descàrrega; utilitzar els programes d’estalvi dels electrodomèstics; omplir amb l’aigua freda un recipient mentre no surt calenta (es poden regar les plantes amb aquesta aigua). Per rentar el cotxe cal utilitzar esponja i galleda, mai la mànega, però millor portar-lo a un túnel de rentat.

Documents relacionats

  • imagen