L'Ajuntament commemora 88 anys d'activitat comercial de la Cansaladeria Servitja

La família va engegar el negoci l’any 1924 amb el nom de “Tocineria José Servitja i Tomasa”, tot i que el primer document on figura, una contribució industrial, data de 1926.  

imagen

L’Alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Promoció Econòmica i Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós, han visitat aquest divendres la Cansaladeria Servitja per commemorar 88 anys (documentats) d’activitat comercial. Durant la visita han lliurat una placa de cristall il·lustrada amb la façana de l’Ajuntament de Manresa a la família que hi era present: Pere Camprubí Servitja, que regenta el negoci actualment, acompanyat del seu cosí, Jaume Sabaté, i de la seva tieta, Teresa Servitja, titular del negoci de la segona generació.

L’any 1923 Carmeta Rodriguez Casals, filla de la carnissera Teresa Casals Vilardaga, es va casar amb Josep Servitja Tomasa i un any després van inaugurar la “Tocinería José Servitja Tomasa” al carrer de Sant Andreu, número 18. Des d’aleshores, el negoci ha passat per les mans de tres generacions i per tres locals, actualment estan ubicats a l’edifici 102 del carrer Viladordis. No obstant, el primer document oficial en que consta la cansaladeria és una contribució industrial que data de 1926. 

Documents relacionats

  • imagen