Presentació de la cinquena edició del programa la Universitat Emprèn per fomentar la cultura emprenedora

La Fundació Universitària del Bages (FUB) acollirà aquest dimecres la jornada inicial adreçada als alumnes de les tres universitats de Manresa: La FUB, La Escola Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Enguany el concurs presenta com a novetat la possibilitat de triar entre dues formes de participació: per lliure o mitjançant un banc de projectes a escollir.

 

Aquest dimecres 13 de novembre a les 4 de la tarda, el programa la Universitat Emprèn, impulsat per l’Ajuntament de Manresa a través del CEDEM farà la presentació de la seva cinquena edició a la sala Diesa de la Fundació Universitària del Bages (FUB).

La Universitat Emprèn és una iniciativa que va néixer el curs 2009-2010 amb l’objectiu de sensibilitzar i fomentar entre els joves universitaris de la ciutat la cultura emprenedora i la creació d’empreses per tal d’incrementar, a mig i a llarg termini, el nombre d’iniciatives i projectes empresarials entre aquest col·lectiu.

La jornada inicial, que començarà a les 4 de la tarda i va adreçada a l’alumnat matriculat a les tres universitats de Manresa: UOC, FUB i EPSEM que participen en el programa, comptarà amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós, que donarà la benvinguda als assistents.

Posteriorment el tècnic de programes de creació i consolidació d’empreses de l’Ajuntament de Manresa, Roger Fosas, explicarà el funcionament del programa que consisteix en un concurs on els alumnes de les tres universitats de la ciutat desenvolupen plans de negoci i que enguany presenta com a novetat la possibilitat de triar entre dues formes de participació: per lliure o mitjançant un banc de projectes a escollir

En la opció lliure els alumnes han de desenvolupar un projecte partint d’una idea pròpia. En la segona opció els estudiants han d’escollir un treball inclòs dins d’un banc de projectes integrat per projectes tècnics de final de carrera fets per estudiants de l’EPSEM i que han estat prèviament seleccionats per professorat de la FUB i l’EPSEM per la seva viabilitat potencial de traslladar-se al mercat real. Aquesta viabilitat és el tema a treballar mitjançant l’elaboració del pla d’empresa per part dels alumnes dels estudis d’empresa.

Seguidament, alumnes seleccionats per l’EPSEM presentaran els treballs que formen part del banc de projectes i després aquests mateixos alumnes atendran, en una sessió de treball, a la resta d’estudiants per resoldre els dubtes que puguin tenir.

Premis en metàl·lic i descomptes als guanyadors 

A final de curs, els projectes que es considerin més viables seran els guanyadors. Els premis en metàl·lic, que tenen per objectiu facilitar la posada en marxa dels treballs, consistiran en un primer premi de 1.500 euros al millor pla d’empresa i 750 euros d’accèssit pel segon.

Els guanyadors també podran gaudir d’avantatges i descomptes en el Viver d’Empreses de l’Ajuntament de Manresa i en els estudis de la FUB i la UOC.

Presentació de la 5ª edició La Universitat Emprèn

16:00 – 16:10 h Benvinguda A càrrec de la Sra. Sílvia Gratacós, Regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa 

16:10 – 16:20 h Explicació del funcionament del programa A càrrec de Roger Fosas, tècnic de programes de creació i consolidació d’empreses de l’Ajuntament de Manresa 

16:20 – 17:30 h Presentació dels treballs del banc de projectes A càrrec dels alumnes de l’EPSEM seleccionats 

17:30 – 18:00 h Networking Els estudiants que han presentat els projectes, estaran ubicats en taules a disposició de la resta de l’alumnat per a resoldre dubtes cara a cara. 

Els estudiants que vulguin assistir a la jornada inicial, han d’omplir un senzill formulari (http://ow.ly/qxoMJ).